Ливърпул съобщи, че един от най-големите играчи в историята на

...
Ливърпул съобщи, че един от най-големите играчи в историята на
Коментари Харесай

Легенда на Ливърпул е диагностициран с деменция

Ливърпул заяви, че един от най-големите играчи в историята на клуба - Тери МакДермът, страда от деменция. Халфът оказа помощ на "червените " да завоюват три купи на европейските първенци, една Купа на УЕФА, четири шампионски трофеи на Англия и две Купи на Лигата. Той бе определен и за футболист на годината от Асоциацията на професионалните футболисти през 1980 година.

69-годишният МакДермът, който има 25 мача за националния тим на Англия, призна, че има първите стадии на деменция, които са открити след проби в болница.

"Трябва да продължа и ще го направя. Това е методът, по който съм бил учтив. Не съм получил нищо елементарно. Не се опасявам да се боря, а както виждаме има доста някогашни футболисти, които са в по-лошо положение от моето. Броят на някогашните играчи, които са диагностицирани с деменция или Алцхаймер е плашещ ", показа МакДермът в официално съобщение, публикувано от Ливърпул.

Неговото самопризнание идва броени дни по-късно на легендата на Манчестър Юнайтед Денис Лоу, който бе диагностициран с Алцхаймер. Преди няколко месеца същата диагноза получи и международният първенец с Англия Боби Чарлтън.

We’re all with you, Terry ❤️
— Liverpool FC (@LFC)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР