Ливърпул разгроми Арсенал на Етихад с 3:0 в дербито от

...
Ливърпул разгроми Арсенал на Етихад с 3:0 в дербито от
Коментари Харесай

Ливърпул възроди амбициите си за Топ 4 с бой над Арсенал

Ливърпул разгроми Арсенал на Етихад с 3:0 в дербито от 30-ия кръг на Премиър лийг. Мърсисайдци от самото начало владееха самодейността, до момента в който " топчиите " заложиха на тотална отбрана. Лондончани удържаха до 64-тата минута, когато за следващ път Диого Жота се оказа най-продуктивният нападател на Ливърпул. Португалецът се появи в игра няколко минути преди този момент и незабавно остави своя отпечатък. Мохамед Салах (68`) удвои, а още веднъж Жота узакони третия следващ триумф на Ливърпул.

Така първенците се възползваха оптимално от грешката на Челси и се приближиха единствено на две точки от четвъртото място. Арсенал остава на деветата позиция и очевидно ще впрегне всичките си сили до края на сезона в Лига Европа.

УБА нанесе първа загуба на Челси след идването на Томас Тухел. Намиращият се на 19-о място в класирането отбор на Сам Алърдайс завоюва с 5:2 на " Стамфорд Бридж ". Лондончани не бяха допускали гол в последните си седем мача и бяха позволили общо два гола в първите 14 мача на Тухел.

Кристиан Пулишич откри резултата в 27-ата минута и нищо не предвещаваше какво ще последва. Секунди по-късно завърналият се след дълго неявяване Тиаго Силва получи втори жълт картон и остави домакините с човек по-малко. Матеус Перейра означи два гола в добавеното време на първата част и УБА реализира цялостен поврат.

След почивката Калъм Рибинсън и Мбайе Диан се разписаха в границите на пет минути, с цел да създадат резултата 1:4. Мейсън Маунт върна едно попадение, само че Робинсън вкара още един гол в края за крайното 2:5.

Загубата на Челси отвори вратата пред преследвачите в борбата за четвъртото място. Уест Хам и Тотнъм имат късмет да изпреварят лондонския си противник, а Ливърпул и Евертън да се приближат до него. УБА си остана на 19-о място, само че понижи разликата от 17-ия Нюкасъл на седем точки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР