Ливърпул приема Астън Вила в последния домакински мач за този

...
Ливърпул приема Астън Вила в последния домакински мач за този
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 1:1 Астън Вила, Фирмино бележи

Ливърпул приема Астън Вила в последния домашен мач за този сезон за „ алените “ в среща от 37-ия рунд на Висшата лига и играят. Джейкъб Рамзи поведе " виланите " напред в 27-ата минута. Роберто Фирмино изравни резултата в 89-ата минута.

Това ще бъде последната среща на „ Анфийлд “ за Роберто Фирмино, Джеймс Милнър, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта, които напущат като свободни сътрудници след края на акцията. За мача пък „ алените “ ще бъдат водени от пейката от Пеп Линдерс, който е помощник на Юрген Клоп, защото германецът беше осъден преди броени дни от Футболната асоциация.

В петата минута на терена се видя тежък слбъсък глава в глава сред Върджил ван Дайк и Оли Уоткинс, след което се наложи влизането на медицинските екипи на двата тима. По-тежко в тази обстановка като че ли пострада нападателя на бирмингамци. В 20-ата минута " виланите " развиха бързо контранападение, откакто Джон МакГин изведе чудесно Оли Уоткинс вляво. Ибрахима Конате го подгони, а в наказателното поле Уоткинс чукна хитро топката пред себе си, с цел да послевдва контакт с Ибрахима Конате, след което Джон Бруукс уточни бялата точка.

Зад топката застана точно фаулираният Уоткинс, който стреля безобразно и топката излезе навън.

Устремът на Вила даде към този момент нужния резултат в 27-ата минута. Тогава за следващ път от последните месеци се прояви неприятните дейности на " алените ", откакто би трябвало да се оправят с дълго странично мятане. На три пъти отбраната на Ливърпул опита да почисти топката несполучливо, а най-после топката попадна у МакГин, който с чудесно центриране видя Рамзи вляво и той засече - 1:0 за Астън Вила. При насладата си пък Рамзи постави ръката на ухото си към почитателите на мърсисайдци, заели своите места на именитата естрада " Коп ".

Шест преди края Астън Вила предложи нещо забавно на " Анфийлд ", откакто Рамзи спринтира при свободен удар, а пасът на Дъглас Луис отиде към него, като голмайсторът не беше последван от състезател в алено. Джейкъб Рамзи шутира по диагонала, само че Алисон Бекер реагира ослепително и избави тима си от втори позволен гол.

При последвалото нахлуване удар с глава на Луис Диас отлетя настрана от вратата на Емилиано Мартинес. В 45-ата минута Тирон Мингс опита да спре Коди Гакпо и кракът му спря в гърдите на нидерландеца, за което реферът му сподели жълт картон. В добавеното време Дъглас Луис и Хендерсън влязоха в единоборство в наказателното поле на Вила, а капитанът на домакините падна на земята. След обзор на обстановката обаче дузпа за " алените " не беше отсъдена.

Шест минути след подновяването на играта се видя първият прецизен удар за Ливърпул, откакто Салах овладя вдясно по нападението и стреля, само че Мартинес улови. При последвалото нахлуване Вила осъществя положително нахлуване, което приключи с компактен шут на МакГин, който бе отразен от Алисон.

В 55-ата минута Ливърпул изравни резултата след блъсканица в наказателното поле на Астън Вила. Коди Гакпо се разписа след серия от рикошети и удари посока вратата на Мартинес. В последна сметка реферите видяха засада на Върджил ван Дайк по време на отиграването на Луис Диас и попадението беше анулирано.

В 73-ата Линдерс направи тройна смяна и в игра се появиха Фирмино, Милнър и Цимикас. При идващото нахлуване пък пред Александър-Арнолд се откри добра опция за гол и №66 приключи с удар по земя през куп от бранители, само че Мартинес избави. В последната минута от постоянното време на сцената още веднъж блесна осанката на Роберто Фирмино. Мохамед Салах получи вдясно и достави пас към бразилеца, който задмина Мингс и от близко изравни резултата - 1:1.

LIVE /

0:1 Рамзи (27)

1:1 Фирмино (89)

Стадион: „ Анфийлд “ (Ливърпул, Англия)

Рефер: Джон Бруукс

Съставите:

Ливърпул: Алисон – Александър-Арнолд, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Джоунс, Салах, Диас, Гакпо

Мениджър: Пеп Линдерс

Астън Вила: Мартинес – Кеш, Конса, Мингс, Дин, Бейли, МакГин, Луис, Камара, Рамзи, Уоткинс

Мениджър Унай Емери
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР