Ливърпул постигна третата победа от началото на сезона в Премиър

...
Ливърпул постигна третата победа от началото на сезона в Премиър
Коментари Харесай

Класата на Ливърпул си каза думата срещу Лийдс, но червените дадоха жертва

Ливърпул реализира третата победа от началото на сезона в Премиър лийг. Селекцията на Юрген Клоп се оправи с районния противник Лийдс, побеждавайки йоркширци с 3:0 посред " Елън Роуд ". Успехът изкачи Мане и компания до третото място във краткотрайното класиране.

Срещата бе помрачена от конфликти сред двете агитки преди началото на дуела. Видеа из интернет демонстрираха тежко ранени последователи.

Тежка травма пък получи младият гений на мърсисайдци Харви Елиът.

На терена " алените " нямаха доста проблеми, като означиха с втората си по-опасна офанзива в дуела. В 15-ата минута Меслие сътвори фантастично избавяне против Диого Жота, само че малко по-късно капитулира при удар на Салах. Цялата офанзива на гостите беше фантастична, като всичко приключи с остро подаване на Александър-Арнолд малко пред голлинията на противника.

Малко след подновяването на играта, Юрген Клоп имаше искания за дузпа, само че реферът даде сигнал единствено за корнер. И това обаче свърши работа на мърсисайдци, които секунди по-късно стигнаха до гола. Фабиньо се оказа най-съобразителен при създалото се меле и от близко направи 0:2.

Лийдс тотално абдикира от упоритостите си, когато в 60-ата минута Паскал Страйк се намеси по ужасяващ метод против противник и бе изпъден с пряк червен картон.

До края основното настоящо лице на терена бе Илан Мелие, като френският пазач избави йоркширци от погром с чудесни намеси при удари на Мане и Хендерсън. В последна сметка той отстъпи пред сенегалеца, който получи чудесно подаване от Тиаго в 92-ата минута.

В идващия кръг Ливърпул приема Кристъл Палас, до момента в който Лийдс ще търси първа победа при гостуването си на Нюкасъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР