Ливърпул постигна трета поредна победа от началото на сезона и

...
Ливърпул постигна трета поредна победа от началото на сезона и
Коментари Харесай

Ливърпул с трета поредна победа! Червените се наложиха над Брайтън с 1:0!

Ливърпул реализира трета поредна победа от началото на сезона и е водач в класирането с цялостен актив от точки. Мърсисайдци завоюваха с 1:0 семейството си на Брайтън. Единственото попадение в срещата осъществя Мохамед Салах в 23-ата минута. Отборът на Юрген Клоп доминираше през цялата среща, само че не съумя да вкара втори гол и за почитателите на отбора имаше нервни моменти към края на мача, когато гостите сътвориха положения пред Алисон.

Ливърпул стартира да притиска Брайтън от първите минути и ситуациите пред вратата на гостите не закъсняха. Още в петата минута Салах напредна отдясно и по-късно откри Мане, който стреля настрана от вратата. Фирмино пък пропусна отлична опция, откакто Робъртсън центрира. Ударът на бразилеца с глава бе отразен от вратаря на Брайтън Матю Райън.

Александър-Арнолд удари горната греда след чудесно осъществяване на директен свободен удар в 15-ата минута, а “червените” продължаваха да търсят междина в отбраната на противника. Брайтън разчиташе на много отбранителна скица, само че при една обстановка се наложи Алисон да излиза отвън наказателното поле, с цел да стопира Марч.

Натискът на мърсисайдци даде резултат в 23-ата минута. Милнър завоюва топката в средата на терена, тя мина през Мане и Фирмино преди да стигне до Салах, а египтянинът с техничен удар я прати в долния десен ъгъл на вратата. След попадението Ливърпул леко понижи темпото, само че продължи да нападна. Вайналдум стреля от дребен ъгъл, като Райън се оправи. Вратарят имаше шанс малко по-късно, защото Мане засече центриране на Робъртсън, само че топката отиде в ръцете му.

Втората част Ливърпул продължи да господства, само че в 49-ата минута резултатът можеше да бъде подравнен. Глен Мъри пресече подаване на Кейта и откри Нокер. Защитата на домакините не съумя да се оправи, топката се върна при Нокер, който от отлична позиция стреля настрана от вратата, пропускайки най-чистата обстановка за Брайтън.

След почивката грешките зачестиха и в този интервал играта постоянно бе накъсвана. Мърсисайдци продължаваха да търсят второ попадение, само че в играта им нямаше темп. Клоп опита да промени нещо, като пусна в игра Джордън Хендерсън. Той размени Наби Кейта, който се загуби след почивката. Влизането на британския национал като че ли даде резултат и “червените” си върнаха контрола върху протичащото се на терена.

След почивката грешките зачестиха и играта постоянно бе накъсвана. Мърсисайдци продължаваха да търсят второ попадение, само че в играта им нямаше темп. Клоп опита да промени нещо, като пусна в игра Джордън Хендерсън. Той размени Наби Кейта, който се загуби след почивката. Влизането на британския национал като че ли даде резултат и “червените” си върнаха контрола върху протичащото се на терена.

Преднината на тима на Юрген Клоп бе единствено един гол, което можеше да докара до нервни последни минути и това се случи. В 79-ата минута се получи безредие в наказателното поле на домакините, само че никой от играчите на Брайтън не съумя да я насочи към мрежата. Малко по-късно Алисон самичък си сътвори проблеми. По-рано през втората част бразилецът доста технично, само че и рисковано, финтира състезател на противника. Този път той го направи несполучливо, само че в последния миг съумя да избие топката.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР