Ливърпул постигна очаквана победа над Брайтън с 2:0 във Висшата

...
Ливърпул постигна очаквана победа над Брайтън с 2:0 във Висшата
Коментари Харесай

Ливърпул с очаквана победа във Висшата лига

Ливърпул реализира предстояща победа над Брайтън с 2:0 във Висшата лига. „ Червените” се постановиха на стадион „ Амекс” след голове на Луис Диас и Мохамед Салах, който бе прецизен от дузпа. Египетският национал тормози щаба на гостите, напускайки терена контузен.

Така Ливърпул продължава битката с Манчестър Сити за купата. Мърсисайдци още веднъж се приближиха на три точки от водача във краткотрайното класиране.

Домакините от Брайтън започнаха по-настоятелно мача и първите няколко минути бяха отборът, който гледаше по-сериозно към противниковата врата. Още в 5-ата минута „ чайките” стигнаха до първия си изстрел в мача. Нийл Маупей стреля доста рисково от отдалеченост, само че топката профуча около десния непряк дирек на вратата на Алисон.

Ливърпул отговори с добра офанзива, в чиято основа бе Мохамед Салах. Египтянинът получи пас от Александър-Арнолд и незабавно потърси композиция със Садио Мане, само че пасът бе кръстосан от Роберт Санчес.

Постепенно „ червените” взеха самодейността, само че домакините продължиха да работят рисково на контраофанзива. В 18-ата минута Тросар бе изведен зад защитата на гостите, само че Алисон излезе прозорливо и съумя да стигне пръв до топката и да улови.

Резултатът в мача бе открит след 20 минути игра, а прецизен бе новото попълнение на Ливърпул Луис Диас, който осъществя първия си гол във Висшата лига с „ червената” фланелка. Колумбиецът получи страховит пас от Жоел Матип, напредна и съумя да стреля с глава, макар че бе пресрещнат от вратаря на домакините Санчес. Стражът удари неприятно в главата футболиста на Ливърпул, който даже не съумя да отпразнува попадението си. Ситуацията бе прегледана с ВАР поради рисковата игра на стража на Брайтън, който обаче не бе изпъден от рефера Майк Дийн.

След гола на Ливърпул, гостите продължиха да преобладават и се настаниха трайно в половината на своя съперник. Садио Мане на два пъти и Мохамед Салах обстрелваха вратата на Санчес, само че този път вратарят на домакините нямаше особени проблеми.

Две минути преди почивката Ливърпул бе доста покрай удвояване на преднината си. Гостите проведоха мълниеносна контраофанзива, като Анди Робъртсън изведе Мохамед Салах с дълъг пас. Нападателят на „ червените” надбяга Бисума по леив фланг, навлезе в наказателното поле и стреля от няколко метра, само че вратарят на домакините отрази с крайник.

Втората част стартира с добра опция за Брайтън. Нийл Маупей изведе самичък против вратаря Леандро Тросар, който стреля мощно, само че над вратата. Футболистите на Ливърпул имаха съществени искания за игра с ръка на Маупей при повеждането на топката, а телевизионните повторения демонстрираха, че футболистът на домакините в действителност допира топката.

Проблемите за отбора на Греъм Потър станаха още по-сериозни в 52-ата минута, когато появилият се на почивката Адам Лалана трябваше да напусне терена наложително, откакто получи контузия и не съумя да продължи срещата.

В 57-ата минута Ливърпул удари греда посредством Салах. Египтянинът получи в наказателното поле, само че не съумя да стреля добре, защото бе нападнат от няколко играчи на домакините. Салах въпреки всичко съумя да насочи топката към вратата на Брайтън, коженото кълбо рикошира в неприятелски бранител и „ кацна” върху напречната греда.

Веднага по-късно Салах още веднъж имаше късмет да стреля, само че още веднъж без триумф.

Голмайсторът на Ливърпул въпреки всичко дочака своя момент в 61-ата минута, когато гостите стигнаха до дузпа. Наби Кейта стреля към вратата на Брайтън, а Бисума искрено спря топката с ръка, а за рефера Майк Райли нямаше друга опция, с изключение на да покаже бялата точка. Салах бе праволинеен за 2:0.

За страдание на гостите обаче, няколко минути по-късно нападателят получи контузия и бе наложително сменен.

В минутите до края и двата отбора имаха преференциални шансове за гол, само че нов подобен по този начин и не падна. Така Ливърпул взе трите точки в мача и още веднъж се приближи на единствено три пункта от водача Манчестър Сити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР