Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед по-късно днес. В 14.30 часа българско

...
Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед по-късно днес. В 14.30 часа българско
Коментари Харесай

Битката на титаните или за Клоп е неудобен за Моу

Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед по-късно през днешния ден. В 14.30 часа българско време, емблематичният стадион „ Анфийлд “ ще се трансформира във врящ казан за „ алените дяволи “ на Жозе Моуриньо. Но дали те ще се почувстват като в свои води в мърсисайдският пъкъл?

Една от безконечните британски класики опълчва и двама от най-интересните и екстравагантни мениджъри във Висшата лига сега. Юрген Клоп и Жозе Моуриньо безспорно ще бъдат основно настоящи лица и ще приковат вниманието върху себе си в дадени епизоди от срещата.

Двамата са се срещали край тъчлинията единствено седем пъти и салдото на португалеца несъмнено не позитивен. Клоп може да се похвали с три триумфа, ремитата са също три, а Специалния има единствено една победа и тя е с горчив привкус. Питате се за какво?

През 2013 година, когато Моу бе отпред на Реал Мадрид, „ белите “ се постановиха с 2:0 в полуфинала на Шампионската лига против Борусия Дортмунд (предишният отбор на Клоп). Победата обаче се оказва пирова, откакто в първия мач „ жълто-черните “ на собствен терен подчиняват Кралския клуб с 4:1.

На равнище британска Висша лига Клоп и Моу са се срещали три пъти. Немецът побеждава с 3:1 Челси през октомври 2015 година, когато отпред е португалския му сътрудник. А през миналата акция дербито сред мърсисайдци и манчестърци не излъчи победител – 0:0 и 1:1.

Ето и всички мачове посред им:

Борусия Дортмунд – Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига, Група D, октомври 2012 година)

Реал Мадрид – Борусия Дортмунд 2:2 ( Шампионска лига, Група D, октомври 2012 година)

Борусия Дортмунд – Реал Мадрид 4:1 (Шампионска лига, полуфинал, първи мач, Април 2013 година)

Реал Мадрид – Борусия Дортмунд 2:0 (Шампионска лига, полуфинал, реванш, Април 2013 година)

Челси – Ливърпул 1:3 (Висша лига, октомври 2015 година)

Ливърпул – Манчестър Юнайтед (Висша лига, октомври 2016 година)

Манчестър Юнайтед – Ливърпул 1:1 (Висша лига, януари 2017 година)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР