Ливърпул посреща Манчестър Сити в дербито на 23-ия кръг. Срещата

...
Ливърпул посреща Манчестър Сити в дербито на 23-ия кръг. Срещата
Коментари Харесай

Манчестър Сити пробва да затвърди лидерството си срещу отдалечилия се от титлата Ливърпул

Ливърпул посреща Манчестър Сити в дербито на 23-ия кръг. Срещата на " Анфийлд " стартира в 18:30 часа. Двубоят е доста значим за двата отбора в битката за купата, като все още " жителите " са в доста по-изгодна позиция като заемат върха с 47 точки.

" Мърсисайдци " пък са с мач повече и седем точки по-малко, заемайки 4-ото място.

Манчестър Сити не познава усета на загубата от 21 ноември, когато отстъпи на Тотнъм с 0:2. Тимът на Юрген Клоп пък записа изненадваща загуба от Брайтън в предишния кръг, което напълно отдалечи отбора от отбраната на купата.
 Юрген Клоп: Срещу Сити ще ни е належащо нещо особено
Клоп: Срещу Сити ще ни е належащо нещо особено

" Трябва да бъдем на доста високо равнище "

Преди днешния мач, двамата мениджъри Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола влязоха в неприсъствен спор. Първо немският експерт разгласи, че " жителите " са имали две седмици отмора поради ковид в отбора. Това съществено ядоса Пеп, който отговори, че не е очаквал такова изявление от Клоп.

" Той направи неточност. Юрген би трябвало още веднъж да огледа календара. Клубът имаше ковид, имахме една седмица и играхме с 14 играчи на Стамфорд Бридж.

Утре, когато се видя с Юрген, ще го попитам каква отмора сме имали. Изненадана съм. Мислех, че Юрген не е подобен треньор, не чаках сходен коментар. Може би това е неразбирателство ", сподели преди мача Гуардиола.
 Гуардиола: От опит знам, че през януари никой не е ставал първенец
Гуардиола: От опит знам, че през януари никой не е ставал първенец

" Или е напускал борбата за купата "

Преди дни Клоп пък показа: " Мисля, че Сити имаше две седмици отмора заради ковид. Сложно е. Тежък сезон. Знам, че наподобява по-малко мъчно за някои тимове ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР