Ливърпул посреща Челси в големия сблъсък от 13-ия кръг на

...
Ливърпул посреща Челси в големия сблъсък от 13-ия кръг на
Коментари Харесай

Големият сблъсък в Премиършип: Ливърпул – Челси

Ливърпул посреща Челси в огромния конфликт от 13-ия кръг на Премиършип. Мърсисайдци изостават единствено на три точки от лондончани и при триумф имат опция да се изравнят с тях. В същото време първенците на Англия са на девет точки зад водача Манчестър Сити и нямат право на нова неточност.

Двубоят е от 19:30 часа и може да го гледате по GONG PLAY , DIEMA SPORT 2 и да наблюдавате всички най-интересно за него в Gong.bg .

През седмицата Ливърпул гостува на Севиля в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Воденият от Юрген Клоп тим пропиля задатък от три гола на полувремето и в последна сметка приключи 3:3 на „ Рамон Санчес Писхуан “. Самият Клоп призна, че се опасява от опцията тимът душевен да е отпаднал.

Челси имаше 24 часа по-малко за подготовка, откакто „ сините “ гостуваха в сряда на Карабах в Баку. Антонио Конте съумя да направи единствено една подготовка преди гостуването на „ Анфийлд “.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че има „ огромни шансове “ Жоел Матип да се завърне в игра в дуела против Челси, откакто пропусна последните два дуела на своя тим поради травма.

Адам Лалана също може за първи път да откри място в титулярния състав на Ливърпул, откакто не е записал нито една минута игрово време във Висшата лига от началото на сезона, защото получи травма в предсезонната подготовка.

Емре Джан има мускулна контузия и е под въпрос за конфликта с Челси.

Мениджърът на Челси Антонио Конте продължава да не може да разчита на контузените Миши Батшуай, Чарли Мусонда и Кенеди.

Добрата вест за Конте е завръщането на Виктор Моузес, който след шест седмици неявяване е подготвен да се появи в игра.

Ливърпул няма загуба от Челси в последните пет мача сред двата тима във Висшата лига, а също така мърсисайдци имат две победи в последните две визити на „ Стамфорд Бридж “.

В същото време Челси няма загуба в последните си пет гостувания на „ Анфийлд “. Отборът е постигнал две победи и три равенства. Последното проваляне на „ сините “ като посетител на Ливърпул е от май 2012 година с 1:4.

Ливърпул завоюва за първи път през 2017 година три следващи мача във Висшата лига. Отборът записа четири следващи триумфа през предишния декември.

Ливърпул няма загуба като хазаин от началото на сезона и има единствено две провали в последните си 33 мача във Висшата лига на „ Анфийлд “ – 20 победи, 11 равенства и 2 загуби.

Ливърпул е позволил единствено един гол в своята врата в домакинските си мачове от Премиършип от началото на сезона – от Бърнли.

Ливърпул е най-добре представящият се тим в конфликтите сред отборите от топ 6, откогато Юрген Клоп пое мърсисайдци през октомври 2015 година. „ Червените “ са спечелили 37 точки от 22 мача и са с шест повече от втория в самобитната ранглиста Челси.

Мохамед Салах има маркирани 9 гола от началото на сезона във Висшата лига, което го прави най-резултатният футболист в историята на Ливърпул след изиграването на първите 12 кръга. Египетският футболист има единствено 2 гола в 13 мача с екипа на Челси.

Челси има 10 победи в последните си 12 гостувания във Висшата лига, а загубите са при визитите на Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас.

Челси има опция да реализира четвърта поредна победа и трета поредна суха мрежа за първи път от началото на сезона.

15 от головете маркирани от Челси от началото на сезона са вкарани от испански футболисти.

Алваро Мората има принос за 12 гола в първите 11 мача на Челси в Премиършип от началото на сезона – отбелязал е 8 гола и има 4 асистенции.

Еден Азар е вкарал гол в 16 мача във Висшата лига под управлението на Антонио Конте и Челси непроменяемо е печелил тези дуели.

Двубоят е от 19:30 часа и може да го гледате по GONG PLAY , DIEMA SPORT 2 и да наблюдавате всички най-интересно за него в Gong.bg .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР