Ливърпул победи Виляреал с 2:0 в първия полуфинален мач между

...
Ливърпул победи Виляреал с 2:0 в първия полуфинален мач между
Коментари Харесай

Два гола за 133 секунди осигуриха аванс на Ливърпул в двубоя с Виляреал

Ливърпул победи Виляреал с 2:0 в първия полуфинален мач сред двата тима в Шампионска лига. Первис Еступинан си означи автогол, а Садио Мане удвои преднината на " мърсисайдци ".

През първата част на стадион " Анфилд " домакините бяха по-активният тим, само че Херонимо Рули отрази удари на Луис Диас и Тиаго. В края на полувремето Тиаго стреля и в напречната греда.

След почивката попадение на Фабиньо бе анулирано поради засада. Възпитаниците на Юрген Клоп продължиха да нападат и откриха резултата в 53-ата минута. Центриране на Джордан Хендерсън се отби от крайници на Первис Еступинан и трансферира Херонимо Рули за 1:0.

Само 133 секунди по-късно " алените " удвоиха задатъка си. Мохамед Салах изведе Садио Мане самичък против вратаря в наказателното поле и сенегалецът оформи крайния резултат. Това е 14-ият му гол в елиминационната фаза на конкуренцията. С това попадение той изравни достижението на Дидиер Дрогба за африкански футболист с най-вече голове в елиминациите на Шампионска лига.

Преди последния съдийски сигнал Андрю Робъртсън също изпрати топката в противниковата врата, само че голът не бе зачетен поради засада.

Реваншът сред двата тима на " Естадио де ла Керамика " ще се изиграе на 3-и май (вторник) от 22:00 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР