Ливърпул победи с 4:1 Милан в последния двубой от приятелския

...
Ливърпул победи с 4:1 Милан в последния двубой от приятелския
Коментари Харесай

Ливърпул загря за Ман Сити с убедителна победа над Милан, Нунес с два гола

Ливърпул победи с 4:1 Милан в последния дуел от приятелския шампионат за Суперкупата на Дубай. Това е и финалната среща за мърсисайдци преди конфликта от 1/8-финалите на „ Карабао Къп “ против Манчестър Сити, който ще се състои на 22 декември. С два гола за „ алените “ се отличи Дарвин Нунес, който се разписа през второто полувреме. Мохамед Салах и Тиаго Алкантара пък осъществиха другите две попадения, които паднаха преди почивката. Почетния гол за Милан означи Алексис Салемакерс.

Юрген Клоп бе направил единствено една смяна в съпоставяне със състава, който в неделя загуби от Лион. Алекс Окслейд-Чембърлейн стартира вместо Фабио Карвальо. Дарвин Нунес, който преди няколко дни се причисли към лагера на мърсисайдци, бе на скамейката за началото, само че се включи мощно през втората част. 

Бившият състезател на Ливърпул Дивок Ориги не бе в групата на Милан за през днешния ден, макар че бе титуляр при загубата от Арсенал. Вместо него офанзивата водеше Марко Лазетич. Миранте стартира на вратата на „ росонерите “, а Малик Тиау бе титуляр в центъра на отбраната за сметка на Томори, който през днешния ден не взе присъединяване.

Двубоят стартира с минута безмълвие в памет на сръбската легенда Синиша Михайлович, вестта за чиято кончина натъжи футболния свят малко преди началото на този дуел. Играчите на „ росонерите “ носеха черни ленти в символ на печал.

Мохамед Салах даде преднина на Ливърпул още в петата минута, откакто Жоел Матип доста хитро пусна топката на пътя на египтянина, който нямаше проблем от десетина метра да открие резултата. Салемакерс изравни в 29-ата минута, когато получи дълго подаване от Ребич, влезе в наказателното поле и стреля ниско в далечния ъгъл. Анди Робъртсън бе прекомерно въздържан на два пъти в тази обстановка и имаше своята виновност за попадението, защото първо пропусна да пресече паса, а по-късно остави Салемакерс да стреля умерено.

В 41-вата минута Тиаго Алкантара възвърне преднината на Ливърпул след страховит изстрел от към 22 метра.

Ливърпул бе по-добрият тим и през второто полувреме. В 82-рата минута Дарвин Нунес означи трети гол в интерес на мърсисайдци, откакто Боби Кларк го изведе зад защитата на Милан с извънреден пас по земя. Уругваецът се откъсна на скорост и стреля в близкия ъгъл за 3:1. Няколко минути по-късно Нунес се разписа за повторно път, откакто Бен Доук лиши една топка, напредна отдясно и откри нападателя на няколко метра пред голлинията.

При наложителните за формата на шампионата дузпи играчите на Милан бяха по-точни и завоюваха с 4:3, откакто Костас Цимикас и Наби Кейта пропуснаха първите два наказателни удара за мърсисайдци. Така „ росонерите “ завоюваха една точка от шампионата и останаха на последно място. Ливърпул е с три след днешната победа, а победител е тимът Арсенал, който събра цялостния актив от осем точки. Лион финишира на втората позиция с четири пункта. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР