Ливърпул победи Рома с 5:2 в първи полуфинал от Шампионската

...
Ливърпул победи Рома с 5:2 в първи полуфинал от Шампионската
Коментари Харесай

Ливърпул пропусна да разгроми Рома

 Два автогола убиха очакванията на Рома против Барса, Ливърпул с класика над Сити
Ливърпул победи Рома с 5:2 в първи полуфинал от Шампионската лига и направи значима крачка към финала в Киев. " Мърсисайдци " поведоха с 5:0, само че след излизането на Мохамед Салах играта им спадна и подариха късмет на " вълците " да мечтаят за нещо на реванша след седмица в Рим.

Двубоят стартира оптимистично за гостите от Рим, откакто в 18-ата минута Александър Коларов нацели напречната греда с удар от 30 метра. В средата на първото полувреме обаче Ливърпул подвигна внезапно оборотите, а с пропуски се отличи Мане. Той съумя да означи, само че попадението беше анулирано поради засада.

В 36-ата минута Ливърпул откри резултата посредством Мохамед Салах, който прати топката в сглобката. Египтянинът прояви почитание към някогашния си клуб, като не се зарадва на попадението. Минута по-късно гредата избави Рома от втори гол, само че до него се стигна въпреки всичко в 45-ата минута. Фирмино напредна и асистира брилянтно на Салах, който самичък против вратаря насочи тънко и технично към мрежата за 2:0. Рома се срина през второто полувреме, до момента в който футболистите в алено правеха каквото си желаят.



В 56-ата Салах се измъкна при доста съществени подозрения за засада, стрелна се напред и подаде ужасно към Садио Мане, който насочи по земя към далечния ъгъл и повиши резултата - 3:0. С два гола на Роберто Фирмино резултатът беше покачен на 5:0 до 69-ата минута. Домакините понижиха темпото, което даде опция на Рома да покаже какво може. Грешка в защитата на Ливърпул едвам не докара до инцидентен гол на Патрик Шик.

Римляните съумяха да понижат в 81-ата минута, откакто Един Джеко беше изтърван зад защитата, спря топката на гърди и с обмислен удар я прати в мрежата на Ливърпул. Четири минути по-късно реферът Феликс Брих даде дузпа за " вълците " за игра с ръка, която беше осъществена от Диего Пероти. Минута по-късно Джеко опитва да изненада вратаря на Ливърпул с удар отдалеко, само че топката мина над вратата.

В последна сметка резултатът се резервира, както и вярата на Рома, че може да повтори геройството против Барселона в 1/4-финалите. Тогава Рома загуби с 1:4 на " Камп Ноу ", само че реализира победа с 3:0 в Рим и продължи напред.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР