Ливърпул победи ЛАСК Линц с 4:0 в мач от груповата

...
Ливърпул победи ЛАСК Линц с 4:0 в мач от груповата
Коментари Харесай

Ливърпул наказа ЛАСК и спечели групата си в ЛЕ

Ливърпул победи ЛАСК Линц с 4:0 в мач от груповата фаза на Лига Европа.

" Мърсисайдци " бяха надалеч по класния отбор и съумяха още през първата част да доближат до 2 гола.

Първо Луис Диас откри резултата в 12-та минута, а две по късно Коди Гакпо удвои след пас на Салах.

В 51-та минута пък египтянинът вкара дузпа за 3:0, а попадението се оказа 199-то за голмайсторът на " алените ".

В класирането Ливърпул към този момент има 12 точки и се класира напред като водач. ЛАСК остава с 3 точки и само очаквания за третото място.

 

В 12-та мнута Ливърпул откри резултата. Луис Диас подхвана офанзива за своя отбор и подаде топката на фланга, където беше Джо Гомес Той центрира назад за Диас в наказателното поле и колубиецът с глава заби топката в мрежата за 1:0.

Само 2 минути по-късно " алените " нанесоха втрои удар. Защитата на ЛАСК беше хваната неподготвена и композиция сред Мохамед Салах и Коди Гакпо приключи с попадение за последния.

В 32-та минута Костас Цимикас опита с бомбен шут да вкара гол, само че топката срещна напречната греда. Оказа се, че и вратарят бе докоснал леко топката.

До края на първата част не паднаха нови попадения.

Taking a two-goal advantage into the break.
— Liverpool FC (@LFC)
Втрото полувреме стартира отново с положения за домакините. Първо Луис Диас, а по-късно ии Ендо пробваха удари, само че не откриха очертанията на вратата.

В 51-та минута падна трети гол. Коди Гакпо бе препънат от Лавал в наказателното поле и реферът уточни бялата точка. Мохамед Салах извърши наказателния удар, а вратарят даже не помръдна - 3:0.

Минути по-късно Дарвин Нунез се озова очи в очи със стража на гостите. Уругваецът шутира, само че ударът му попадна тоно в тялото на Лавал.

В 65-та минута ЛАСК доближи до най-хубавото си състояние за гол. Ибрахим Мустафа излезе на добра позиция, само че Келехер внимаваше, съкрати дистанцията и успя да избави.

Мустафа обаче беше наложително сменен след травма, която изглеждаше тежка. Футболистът беше изнесен от лекарския щаб и не можеше да стъпи на левия си крайник.

В добавеното време ЛАСК се изнесе в по-предни позиции и това даде късмет на Ливърпул са контраофанзива. Трент Александър Арнолд напредна в противниковата половина и намер Гакпо. Той си освободи пространство за удар и вкара втория си гол в срещата - 4:0.

LIVE Ливърпул - ЛАСК 4:0

1:0 Луис Диас 12'

2:0 Коди Гакпо 14'

3:0 Мохамед Салах 51'

4:0 Коди Гакпо 90'+2'

Стартови сформира:

Ливърпул:  62. Келехер, 78. Куанса, 2. Гомес, 5. Конате, 21. Цимикас, 38. Гравенберх, 3. Ендо, 19. Елиът, 11. Салах (К), 18. Гакпо, 7. Диас

Наставник: Юрген Клоп

Our line-up to take on LASK
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР