Ливърпул победи Фулъм в първия полуфинал в турнира за Купата

...
Ливърпул победи Фулъм в първия полуфинал в турнира за Купата
Коментари Харесай

Ливърпул надигра Фулъм в първия полуфинален мач за Купата на Англия

Ливърпул победи Фулъм в първия полуфинал в шампионата за Купата на Лигата на Англия. Отборът изоставаше с 0:1, само че стигна до поврат 2:1 с помощта на надвит гол на Коди Гакпо Реваншът е на 24-и този месец. В другия полуфинал Мидълзбро взе най-малък задатък от 1:0 против Челси във вторник.

Енергичното показване на лондончани им донесе само преднина до почивката, когато Вилиан да Силва вкара в 19-ата минута. Но два гола в границите на три минути в средата на второто полувреме от Къртис Джоунс и Коди Гакпо осигуриха на Червените малко преимущество преди реванша на 24 януари на стадион " Крейвън Котидж ".
До почивката Фулъм беше по-добър и разумно поведе в резултата след неточност на Върджил ван Дайк, която беше осъдена с невисок удар по тревата от бразилеца Вилиан. Дясното крило от Ямайка Боби Де Кордова-Рийд имаше късмет да удвои преднината на Фулъм след интервала, само че го пропиля и това се оказа значим миг, след който хората на Юрген Клоп обърнаха срещата в своя изгода.

В 68-ата минута домакините изравниха с доста шанс, откакто удар на Джоунс от над 20 метра рикошира в нечий крайник, подлъга вратаря Бернд Лено и влетя в мрежата му. Само след три минути влезлите като запаси Дарвин Нунес и Коди Гакпо комбинираха и нидерландското крило брилянтно приключи офанзивата. До края на срещата вратарят Лено имаше още една блестяща интервенция при офанзива и шут на Нунес, с цел да остави своите с по-големи шансове за реванша.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР