Ливърпул осъществи истински подвиг! Без Роберто Фирмино, без Мохамед Салах,

...
Ливърпул осъществи истински подвиг! Без Роберто Фирмино, без Мохамед Салах,
Коментари Харесай

Нов кошмар за "Барселона"! "Ливърпул" е на финал след знаменит обрат на "Анфийлд"

" Ливърпул " реализира същински героизъм! Без Роберто Фирмино, без Мохамед Салах, мърсисайдци победиха " Барселона " с 4:0 в реванша сред двата отбора от полуфиналите на Шампионската лига и спори за трофея в Мадрид, макар че испанският гранд завоюва с 3:0 в първия мач.

На " Анфийлд " каталунците започнаха доста нервно и " Ливърпул " поведе още в 7', когато Жорди Алба сбърка, стигна се до удар на Джордан Хендерсън, който бе избит от Тер Стеген, само че Дивок Ориги означи при добавката - 1:0.

" Барселона " продължи да не наподобява на себе си и не сътвори нищо рисково пред вратаря Алисон до края на първото полувреме. На почивката мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп направи насилствена промяна - Жоржиньо Вайналдум влезе на мястото Андрю Робъртсън.

Холандецът се оказа златна запаса и единствено за две минути сред 54' и 56' се разписа на два пъти за 3:0. Така той стана първият състезател на " Ливърпул " в Шампионската лига от 2007 година насам, влязал като промяна и след това отбелязал две попадения. За последно това прави сънародникът му Райън Бабел против " Бешикташ ". Никога до момента в историята на шампионата футболист, появил се на терена от скамейката, не бе вкарвал два гола на " Барселона ".

До края на дуела каталунците даже не съумяха да осъществят напън и домакините удържаха задатъка си.

Едва за четвърти път в шампионата тим отпада в елиминациите макар победа с три или повече гола разлика в първата среща. Интересното е, че за последно това направи точно " Барселона " през предишния сезон, когато се наложи с 4:1 против " Рома " в първия четвъртфинал, само че загуби с 0:3 в реванша на италианска земя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР