Ливърпул няма шанс да се пребори за топ 4 през

...
Ливърпул няма шанс да се пребори за топ 4 през
Коментари Харесай

Карагър: Ливърпул няма шанс за топ 4, ако не вземе нов халф

Ливърпул няма късмет да се пребори за топ 4 през този сезон, в случай че не притегли първокласен полузащитник. Това счита легендата на мърсисайдци Джейми Карагър, който проучва представянето на тима след вчерашната загуба от Брентфорд. Според него е неприемливо на " Анфийлд " да са закупили единствено един потвърден полузащитник през последните 4.5 години в лицето на Тиаго Алкантара. Липсата на сила в халфовата линия е огромният проблем на сегашния състав, заключава Карагър.

" Това е безконечната тематика за Ливърпул от началото на сезона. В момента, в който интензитетът на мача се вдигне, те не могат да се оправят. Трябва преднамерено да забавят темпото. Цял сезон Ливърпул има проблем против тимове, които играят физически футбол. Да не забравяме, че това е отбор, който по принцип се гордее с интензитета на своята игра. В момента обаче не могат да поддържат темпото. Изглежда, че един застаряващ тим е към края си. Не знам какво се случва в Ливърпул във връзка с халфовете. Клубът купи един полузащитник за последните четири и половина година. Това беше Тиаго. Той не е проблем, в случай че другите двама до него са цялостни с сила и могат да стопират контраатаките на противника. Хората приказват за Белингам, само че Ливърпул няма проблем да тръгне напред. Те се нуждаят от състезател, който да стопира противника. Харви Елиът и Фабио Карвальо имат страхотни механически качества, само че те не наподобяват като играчи, които са типични за Юрген Клоп. Фабиньо остарява, Джордан Хендерсън също не има остарялата си сила. Трансферният комитет и Юрген Клоп са възхвалявани повече от всеки различен в международния футбол във връзка с откриването и привличането на нови играчи. Това обаче е техен пропуск. Работи се на изпарения. Как е позволено това да се случи? Един тим, който през предишния сезон се бореше за четири трофея, в този момент се бори за топ 4, тъй като притегли единствено един халф в последните четири години. Но пък привлякоха Коди Гакпо. Ако в Ливърпул си мислят, че ще се преборят за топ 4 без нов полузащитник, нямат късмет.

Играчите Ливърпул във всеки миг от ерата на Клоп спринтираха по цялото игрище. Сега това не се вижда и пространствата не се затварят по този метод, макар че към момента играят с висока линия. Това не наподобява на Ливърпул ", разяснява Карагър.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР