Ливърпул не хвърли безсмислена пот срещу тима на Порто в

...
Ливърпул не хвърли безсмислена пот срещу тима на Порто в
Коментари Харесай

Ливърпул не хвърли безсмислена пот срещу Порто

Ливърпул не хвърли безсмислена пот против отбора на Порто в реванша от осминафиналите на Шампионската лига. Двата отбора приключиха при резултат 0:0 на “Анфийлд”.

Мърсисайдци икономисаха силите си, защото към този момент на процедура си бяха обезпечили мястото на четвъртфиналите в най-престижния клубен шампионат след 0:5 в първия мач в Португалия.

Освен това възпитаниците на Юрген Клоп ги чака тежко посещение на Манчестър Юнайтед в мача от 30-ия кръг на Висшата лига, което се чака да реши втората позиция в класирането.

Двубоят стартира умерено като домакините владееха топката. Първото по-опасно състояние обаче бе на сметката на гостите в 17-ата минута. Хесус Корона завъртя топката в наказателното поле към Венсан Абубакар, само че Лорис Кариус показва добра централизация, излизайки напред, с цел да предотврати заплахата.

В 18-ата минута Садио Мане бе покрай попадението. Футболистът на “мърсисайдци” съумя да доближи до рисково центриране в наказателното поле, само че след акробатичното му отиграване топката мина настрана от гредата.

В 27-ата минута Адам Лалана напредна отдясно и центрира в наказателното поле, само че там Роберто Фирмино се размина на косъм от топката.

Четири минути по-късно пред Садио Мане се откри нова чудесна опция. Той бе отлично изведен от Милнър и стреля, само че топката само разтресе десния дирек.

В 35-ата минута Ловрен засече центриране с глава от директен свободен удар, само че топката мина на сантиметри от напречната греда.

В 44-ата минута футболистите на Ливърпул показаха искания за дузпа, откакто Алберто Морено се строполи в наказателното поле, само че основният рефер Феликс Цвайер остави играта да продължи.

В 48-ата минута Адам Лалана откри Милнър към точката на дузпата. Последният съумя да стреля от придвижване, само че топката мина настрана от десния дирек.

Гостите пропиляха нова рискова опция в 52-ата минута. Джо Гомес сбърка и подари топката на Уорис, който напредна в наказателното поле и изстреля снаряд към вратата на Кариус, само че стражът на мърсисайдци се оправи с рисковата обстановка.

В 67-ата минута Дани Ингс опита да означи, вдигайки се наоколо до точката на дузпата и насочвайки с глава в средата на вратата. Икер Касияс се намеси умерено, с цел да спре пътя на топката към мрежата.

В 74-ата минута в игра се появи голмайсторът на домакините Мохамед Салах, заменяйки на терена Садио Мане.

Две минути по-късно Алберто Морено шутира отвън наказателното поле, само че опитът му е блокиран от Касияс.

В 82-ата минута Салах проби отляво, само че изстрелът му към вратата на Касияс не беше мощен и бе елементарно избавен от стража на гостите.

В ответната офанзива Серджо Оливейра опитва удар от отдалеченост, само че след рикошет топката напусна терена.

В 84-ата минута "драконите " още веднъж бяха доста покрай попадението, откакто Оливер Торес съумя да засече отбила се топка в наказателното поле, само че самоотверженият шпагат на Ловрен спря пътя на топката към мрежата.

Невероятно избавяне на Икер Касияс отхвърли Дани Ингс в 88-ата минута, който съумя да засече ослепително центриране на Мохамед Салах в наказателното поле. Това бе и последното по-опасно състояние в срещата.

Вижте съставите за двата отбора:

Ливърпул: Кариус, Гомес, Матип, Ловрен, Морено, Милнър Хендерсон, Джан, Лалана, Мане, Фирмино

Порто: Касияс, Макси Перейра, Фелипе Монтейро, Диего Рейес, Диого Далот, Оливер, Андре, Бруно Коста, Хесус Корона, Маджид Уорис, Абубакар

#UCL team news... https://t.co/5rVaVEyNIn pic.twitter.com/LQJiOquhXV
— Liverpool FC (@LFC) March 6, 2018
Onze inicial/Alineación inicial/Starting eleven#FCPorto #LFCFCP #UCL #Prozis #Exceedyourself pic.twitter.com/xU150aqgHR
— FC Porto (@FCPorto) March 6, 2018
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР