Ливърпул надви Манчестър Сити с 3:1 в двубоя за трофея

...
Ливърпул надви Манчестър Сити с 3:1 в двубоя за трофея
Коментари Харесай

Ливърпул срази Манчестър Сити и спечели Къмюнити Шийлд

Ливърпул надделя Манчестър Сити с 3:1 в дуела за трофея Къмюнити Шийлд, с който по традиция се дава старт на сезона в Англия. Носителят на ФА победи против първенеца на Висшата лига и ще влезе с в допълнение самочувствие за първите мачове от новата акция в Премиършип .

На „ Кинг Пауър Стейдиъм “ в Лестър „ алените “ започнаха по-активно срещата и направиха няколко рискови офанзиви отдясно, където оперираха Мохамед Салах и Трент Алекзандър-Арнолд. Именно десният бек на мърсисайдци даде преднина на Юрген Клоп и компания в 21-та минута, когато опит за центриране се отклони от главата на Нейтън Аке и влетя в мрежата на безпомощния Едерсон. „ Гражданите “ се поокопитиха след мощното начало на противника и на собствен ред сътвориха рискове пред вратата на Адриан, като пропуски направиха Кевин Де Бройне и новото попълнение на отбора Ерлинг Холанд.
С това осъществяване Дарвин Нунес (л) подпечата триумфа на Ливърпул.
След почивката Рияд Марез имаше добра опция да възвърне паритета, само че ударът му бе болнав и не затрудни Адриан. Сити се добраха до равенството в 70-та минута, когато резервата Фил Фодън изскочи зад защитата и засече подаване на Де Бройне. Адриан се оправи, само че по-късно бе неоснователен при опита си да овладее топката, тя бе отнета от Фодън, а друга от промените на манчестърци – Хулиан Алварес, изравни резултата. Попадението бе прегледано от Системата за видеоповторение (ВАР) за засада на Фодън и нарушаване на британския национал след това, само че технологията не регистрира нещо нередовно и по този начин голът бе зачетен.

Седем минути преди края на постоянното време Ливърпул още веднъж поведе след точната намеса на Салах от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Рубен Диаш след изстрел с глава на резервата Дарвин Нунес, който имаше чудесно състояние за гол преди този момент. В четвъртата минута на добавеното време пристигналият от Бенфика нападател ознаменува мощния си дебют за отбора след гол с глава, пристигнал след асистенция на Андрю Робъртсън.

Така мърсисайдци ликуват с трофея от Къмюнити Шийлд за 16-и път в историята си, изравнявайки се с Арсенал на второто място по брой оценки – водач е Манчестър Юнайтед с 21 трофея. „ Червените “ сграбчиха купата за първи път от 2006-а насам, до момента в който Сити остават с шест, последният от които през 2019. Тимът загуби за втори следващ път Къмюнити Шийлд, откакто предходната година отстъпи на Лестър с 0:1.

В първия мач от новия сезон във Висшата лига „ жителите “ стартират отбраната на купата си с посещение на Уест Хем в неделя, 7 август, а ден по-рано Ливърпул пътува до Лондон за аудиенция на новака Фулъм. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР