Ливърпул много трудно стигна до равенство 1:1 при гостуването си

...
Ливърпул много трудно стигна до равенство 1:1 при гостуването си
Коментари Харесай

Фулъм изненада неприятно Ливърпул

Ливърпул доста мъчно стигна до тъждество 1:1 при гостуването си на новака Фулъм. Мърсисайдци бяха надиграни през първото полувреме, след което губеха след гол на Боби Рийд. Те съумяха да изравнят в 79-ата минута, когато Мохамед Салах се разписа от дузпа.

Фулъм стартира доста интензивно дуела и незабавно се хвърли в офанзиви. Алисон, който се завърна на вратата на Ливърпул, трябваше да се намесва още началната фаза на дуела. Бразилецът първо отрази удар на Кавалейро в петата минута, а по-късно още веднъж го спря 10 минути по-късно.

За къс интервал мърсисайдци поеха контрола върху срещата и стигнаха до удар на Фирмино, който бе блокиран. Това обаче бе изключение, защото лондончани не стопираха да нападат. Те имаха и искания за дузпа за обстановка, в която Фабиньо събори Кавалейро в наказателното поле, само че и мазета топката. След разглеждане с VAR не бе отсъдено нарушаване.

Добрите дейности на Фулъм доведоха до гол в 25-ата минута. Боби Де Кордова-Рийд откри резултата със страховит удар от границата на наказателното поле. Защитата на гостите на няколко пъти не успяваше да се оправя с офанзивите на противника и тимът на Скот Паркър справедливо поведе.

Отговорът от Ливърпул не последва, а Алисон трябваше още веднъж да се намесва в 32-ата минута. След центриране на Кавалейро вратарят съумя да отрази удар от близко на Адарабийо, а Ангиса не уцели вратата при добавката. Ако топката се бе озовала в мрежата, най-вероятно попадение нямаше да бъде зачетено заради засада при центрирането.

Чак към края на полувремето тимът на Клоп съумя да огледа към вратата на противника. Първата добра обстановка се откри пред Садио Мане. Той бе открит от Къртис Джоунс, само че изстрелът му с глава бе неакуратен и топката мина над вратата. Мохамед Салах също имаше късмет малко преди почивката. Той получи топката в наказателното поле, завъртя се и стреля, само че около вратата.

Втората част стартира с положения и пред двете порти. Алисон отрази удар на Кавалейро, а Ареола се оправи с изстрел на Салах. След почивката Ливърпул имаше голямо преимущество във владеенето на топката, само че то не се трансформираше в голови положения. Домакините пък се дръпнаха много обратно, само че бяха добре проведени и успяваха да лимитират офанзивите на противника.

След час игра мърсисайдци стигнаха до най-хубавото си състояние. Фирмино изведе Хендерсън измежду купа от играчи. Капитанът на гостите бе на идеална позиция в наказателното поле, само че вратарят на Фулъм направи ослепително избавяне.

Тимът на Клоп въпреки всичко съумя да стигне до равнене в 79-ата минута. След удар от фаул на Вайналдум топката се удар в ръка на защитник на домакините и съдията отсъди дузпа, а Салах бе прецизен от бялата точка. Египтянинът стреля доста покрай вратаря и Ареола докосна топката, само че не съумя да спре влизането ѝ в мрежата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР