Ливърпул изигра най-добрия си мач през сезона, след като унижи

...
Ливърпул изигра най-добрия си мач през сезона, след като унижи
Коментари Харесай

СРАМ: Ливърпул се изгаври с Манчестър Юнайтед със 7:0

Ливърпул изигра най-хубавия си мач през сезона, откакто унижи по извънреден начин Манчестър Юнайтед с рекордното 7:0 в огромното дерби от 26-ия кръг на британската Висша лига!

С по два гола за гръмкия триумф се отчетоха Коди Гакпо (43` и 50`), Дарвин Нунес (47` и 75`) и Мохамед Салах (66` и 83`), а Роберто Фирмино заби последния гвоздей в ковчега на гостите в 88-ата минута. 

С този резултат мърсисайдци записа най-изразителната победа в историята на съперничеството - 7:0. " Червените дяволи " са губили единствено още един път със същия резултат в лигата - от Блекбърн РОувърс през 1926 година.

Ливърпул стана и първият тим, който вкарва над 5 попадения против Юнайтед с Ерик загар Хаг отпред.

" Червените " изиграха безукорен дуел, в който просто всяка една атакана отбора завършваше с гол и рискова обстановка. Този мач сподели най-хубавите страни на 19-кратните първенци и те загатнаха за познатата си игра от предишния сезон. От своя страна манчестърци не причилиха на тим,

а играта им през второто полувреме, когато паднаха шест от седемте попадения, може умерено да се назова жалка.   

По този метод Ливърпул се приближи на единствено три точки от Топ 4. В момента мърсисайдци са пети с 42 точки, а четвъртия Тотнъм е с 49, само че би трябвало да се означи, че " алените " имат и мач по-малко в аткива си. Ман Юнайтед остава на третата позиция с 49 пункта. За мърсисайдци следва посещение на Борнемут, до момента в който " алените дяволи " одобряват Реал Бетис в първи 1/8-финален конфликт от Лига Европа, а по-късно домакинстват на Саутхемптън в шампионата.

" Червените дяволи " са губили единствено още един път със същия резултат в лигата - от " Блекбърн " през 1926 година.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР