Ливърпул и Реал Мадрид се изправят един срещу друг довечера

...
Ливърпул и Реал Мадрид се изправят един срещу друг довечера
Коментари Харесай

Реал Мадрид ще спечели повече от Ливърпул, дори при загуба на финала в Шампионска лига

Ливърпул и Реал Мадрид се изправят един против различен тази вечер от 22.00 ч. във финала на Шампионска лига на „ Стад дьо Франс “ в Париж. Във френската столица ще се срещнат два от най-великите европейски клуба, като мадридчани са рекордьори по трофеи в конкуренцията с 13, до момента в който Ливърпул е на третата позиция с 6 триумфа в КЕШ и Шампионската лига и ще се опита да се изравни с втория в класацията Милан, който има седем триумфа като първенец на Европа. Това ще бъде трети край сред двата гранда, като през 1981-ва година Ливърпул печели с 1:0 точно в Париж, а през 2018 Реал надделя своя конкурент с 3:1 в Киев. " Червени " и " бели " са се срещали още шест пъти в Шампионската лига, като в тези мачове Реал има три победи, две загуби и едно тъждество.
Отборите ще завоюват повече от наградния фонд, колкото повече напредват в надпреварата, като първенецът ще завоюва спомагателни 3,8 милиона паунда.
Триумф за Ливърпул ще обезпечи на клуба 93 милиона паунда за целия сезон.
И въпреки че това сигурно не е за подценяване, Реал Мадрид ще събере големите 102 милиона паунда от наградния фонд, в случай че победи мърсисайдци на финала в Париж.
Дори в случай че изгубят на „ Стад дьо Франс “, „ кралете “ ще проработят към 98 милиона паунда, което е с 5 милиона паунда повече от сумата, която Ливърпул ще получи, в случай че вдигне трофея.
Печалбите в Шампионска лига са повлияни от предишното показване на клубовете в шампионата.
Докато Ливърпул стигна до финала в три от последните четири сезона, Реал Мадрид завоюва цели четири пъти трофея през последните 10 години.
Всички 32 клуба, за това, че са достигнали до груповата фаза, получават базово заплащане от 13,1 милиона паунда, плюс още едно заплащане въз основата на техния коефициент.
Всяка победа в груповата фаза е на стойност 2,4 милиона паунда, а равенството е оценено на 784 хиляди паунда.
Класирането за етапа на елиминациите обезпечава на тимовете още 8,1 милиона паунда, а по-късно 9 милиона паунда за постигане до четвъртфиналите и 10,5 милиона паунда за полуфиналистите.
Финалистите получават по 13,1 милиона паунда всеки, с още 3,8 милиона за спечелилия.
Така че като цяло седма корона ще донесе на Ливърпул малко под 100 милиона паунда, до момента в който Реал Мадрид ще надмине границата от 100 милиона паунда, в случай че завоюва за 14-ти път трофея от Шампионска лига.
В тези суми не влизат приходите от мачовете и телевизионните предавания, което доста ще усили цифрите.
Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разяснява идния край. Италианецът не се изхвърли с огромни упования, като направи параленост с финала през 2014 година, когато изведе Реал Мадрид до 10-а купа от най-силния евпорейски клубен шампионат.
„ Реал Мадрид ме направи доста благополучен “, увери той преди най-вълнуващия мач за сезона.
„ Най-добрият край, на който съм бил, беше с Милан против Ливърпул през 2006 година И ние загубихме. Всичко може да се случи. Имахме време да се подготвим добре за този мач, пристигнахме в положително положение, само че не знам дали това ще е задоволително за победа”.
Той съпостави финала в Париж с този в Лисабон през 2014 година: „ Има по-малко напрежение. Тази Шампионска лига беше ключът към триумфа през всичките тези години. Това е друг обзор. Във всеки случай сезонът беше доста добър, каквото и да се случи на следващия ден. Имаше страхотна атмосфера през цялото време. Не стигаш до финала единствено с шанс. Стигаш там с качества и с умеене да преодоляваш сложни моменти и това е, за което историята на този тим е фундаментална. Ако заслужаваме да го спечелим, ще го покажем в мача “, приключи Дон Карло.
" Много желая да видя стадиона, да усетя атмосферата “, разгласи пък мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. Той разяснява въпроса за опцията да завоюва втория си трофей от шампионата: „ Ще би трябвало да ме попитате след мача. Искаме да покажем, че сме способни да се борим против тях. В Реал Мадрид има играчи, които могат да завоюват Шампионска лига за пети път, ние сме за трети път от пет години тук. Единственото нещо, за което мислим, е по какъв начин ще играем, по какъв начин ще подходим към мача. Имам задоволително самообладание, с цел да изчакам до края на финала.
Нормално е Салах да е подобен. Той е в добра форма, подготвен е, по-добър е от последния път през 2018 година Той е доста стимулиран. Ще покажа на играчите видео от мача през 2018 година, с цел да ги стимулирам. Ще дадем всичко от себе си, имаме доста мотивация “, сподели Клоп по отношение на звездата на отбора Мохамед Салах.
По въпроса за евентуалния трансфер на Садио Мане в Байерн Мюнхен, немският експерт отсече: „ Садио е по-добър от всеки път, среща се в най-хубавата форма на живота си. Питаме го доста. Този сезон беше един от най-хубавите му до момента. Що се отнася до слуховете, не ме интересува, не желая да слушам тези клюки в този момент, те не са значими. Не за първи път в кариерата ми има клюки за Байерн преди край. Той има от ден на ден и повече опит, среща се в идеалната възраст да играе на това равнище “.
Клоп разяснява и това кой е любимец: „ Лесен въпрос: не знам. Обратите на Реал Мадрид бяха луди. Те имат доста опит в надпреварата, само че желая да сме на същото равнище като Реал Мадрид във връзка с манталитета. Ако играем на най-високо равнище е доста мъчно да се играе против нас. Единственото ми терзание е, че не сме себе си. Увереността на Реал Мадрид е доста висока, само че ние би трябвало да имаме доста доверие в себе си “.
„ Загубих доста финали в живота си, спечелихме последните и се поучихме от тези финали. Някой ми сподели „ колкото повече печелиш, толкоз по-малко е евентуално да спечелиш повече “, само че това не е по този начин с Реал Мадрид. Ливърпул се разрасна доста. През последните години видяхме, че сме голям клуб и играчите са съвършени за този популярен клуб. Намираме се в страховит миг и сме подготвени за финала “, добави Клоп.
„ Ако създадем нещо извънредно, това може да разстрои играчите ми. Играхме доста добре този сезон, не е инцидентно, че сме тук. Ако сме ние, в случай че играем както можем, знаем, че можем да реализираме резултата, само че знаем, че би трябвало да бъдем тим, против който е доста мъчно да се играе. Ние сме добър тим и желаеме да го покажем “, приключи наставникът на Ливърпул.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР