Ливърпул и Реал Мадрид излизат един срещу друг в сблъсък

...
Ливърпул и Реал Мадрид излизат един срещу друг в сблъсък
Коментари Харесай

Реал ще прибере повече пари от Ливърпул след финала на ШЛ, дори да загуби

Ливърпул и Реал Мадрид излизат един против различен в конфликт на колоси във финала на Шампионска лига. Чаканият с боязън от футболния свят мач е на " Стад дьо Франс " в Париж. Във френската столица ще се срещнат два от най-великите европейски клуба, като мадридчани са рекордьори по трофеи в конкуренцията с 13, до момента в който Ливърпул е на третата позиция с 6 триумфа в КЕШ и Шампионската лига и ще се опита да се изравни с втория в класацията Милан, който седем пъти е бил първенец на Европа. Това ще бъде трети край сред двата гранда, като през 1981-ва година Ливърпул печели с 1:0 точно в Париж, а през 2018 Реал надделя своя конкурент с 3:1 в Киев. " Червени " и " бели " са се срещали още шест пъти в Шампионската лига, като в тези мачове Реал има три победи, две загуби и едно тъждество.

Но какъв брой пари от наградния фонд ще бъдат извоювани от финалистите в тазгодишния край на Шампионска лига?

Отборите печелят повече от наградния фонд, колкото повече напредват в надпреварата, като първенецът ще завоюва спомагателни 3,8 милиона паунда.

Триумф за Ливърпул ще обезпечи на клуба 93 милиона паунда за целия сезон.

И въпреки че това сигурно не е за подценяване, Реал Мадрид ще събере големите 102 милиона паунда от наградния фонд, в случай че победи мърсисайдци на финала в Париж.

Дори в случай че изгубят на " Стад дьо Франс ", " кралете " ще проработят към 98 милиона паунда, което е с 5 милиона паунда повече от сумата, която Ливърпул ще получи, в случай че вдигне трофея.

Печалбите в Шампионска лига са повлияни от предишното показване на клубовете в шампионата.

Докато Ливърпул стигна до финала в три от последните четири сезона, Реал Мадрид завоюва цели четири пъти трофея през последните 10 години.

Всички 32 клуба, за това, че са достигнали до груповата фаза получават базово заплащане от 13,1 милиона паунда, плюс още едно заплащане въз основата на техния коефициент.

Всяка победа в груповата фаза е на стойност 2,4 милиона паунда, а равенството е оценено на 784 хиляди паунда.

Класирането за етапа на елиминациите обезпечава на тимовете още 8,1 милиона паунда, а по-късно 9 милиона паунда за постигане до четвъртфиналите и 10,5 милиона паунда за полуфиналистите.

Финалистите получават по 13,1 милиона паунда всеки, с още 3,8 милиона за спечелилия.

Така че като цяло седма корона ще донесе на Ливърпул малко под 100 милиона паунда, до момента в който Реал Мадрид ще надмине границата от 100 милиона паунда, в случай че завоюва за 14-ти път трофея от Шампионска лига.

В тези суми не влизат приходите от мачовете и телевизионните предавания, което доста ще усили цифрите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР