Ливърпул и Бърнли играят при резултат 0:1 в мач от

...
Ливърпул и Бърнли играят при резултат 0:1 в мач от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул - Бърнли 0:1

Ливърпул и Бърнли играят при резултат 0:1 в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Гостите откриха резултата в 83-ата минута, когато Ашли Барнс бе прецизен от дузпа.

Домакините притиснаха противника си в самото начало на дуела. Още във 2-ата минута Джердан Шакири центрира остро в наказателното поле, само че изстрелът на Фабиньо с глава мина около вратата.

Три по-късно Дивок Ориги опита нещо ексцентрично, стреляйки от въздуха от към 30 метра, само че изстрелът му мина над вратата. В тези начални минути се появи тактиката на двата отбора. "Мърсисайдци " заложиха на директни офанзиви, до момента в който Бърнли изчкваше за организирането на рискови контраатаки.

В 7-ата минута след центриране на Трент Алексндър-Арнолд от ъглов удар, Садио Мане стреля с глава, само че изстрелът му бе блокиран, а след още един на Жоржиньо Вайналдум, отбраната на гостите се оправи и почисти топката.

В 13-ата минута отбраната на Ливърпул можеше да допусне сериозен гаф, откакто Алисон в началото се намеси при центриране, само че топката остана в краката на Роби Брейди, който насочи изстрел от границата на наказателното поле. Бразилският пазач се хвърли самопожертвователно в краката на крилото на гостите и избави.

Изненадващото в идващите минути бе, че притежанието на топката бе в интерес на Бърнли, като гостите разчитаха на дълги топки към нападателя Крис Ууд. Възпитаниците на Шон Дайш бяха доста добре подредени в своята половина и не позволяваха на нападението на Ливърпул да заплаши Ник Поуп.

В 21-ата минута Джердан Шакири опита да преодолее стража на гостите от отдалеченост, само че изстрелът му мина около левия непряк дирек.

Две по-късно Алекс Окслейд-Чембърлейн насочи компактен удар, който попадна в ръцете на Ник Поуп.

В 29-ата минута Дивок Ориги се освободи от противник и стреля по земя от границата на наказателното поле, само че вратарят на гостите улови.

Три по-късно още веднъж белгийският нападател насочи изстрел от към 12 метра, само че и този път Ник Поуп бе на мястото си и избави.

В 35-ата минута след безредие пред наказателното поле на "мърсисайдци " Роби Брейди стреля в левия ъгъл, само че Алисон бе на мястото си и улови.

Четири по-късно след продължителна акция на Ливърпул топката стигна до Анди Робъртсън. Защитникът на домакините реши да стреля в близкия ъгъл само че вратарят на домакините още веднъж се намеси уверено.

В 43-ата минута Бен Мий направи съдбовна неточност, от която се възползва Дивок Ориги. Нападателят напредна и останал очи в очи с Ник Поуп, стреля в напречната греда.

След последния съдийски сигнал, футболистите на двата отбора се спречкаха, а същото в тунела сториха и мениджърите Юрген Клоп и Шон Дайш. След всичко това Фабиньо получи жълт картон, а основният арбитър Майк Дийн реши, че Ашли Барнс не заслужава да получи втори жълт картон.

Fabinho receives a yellow on the stroke of half-time.

We go in level at the break.
— Liverpool FC (@LFC)
В 51-ата минута Ник Поуп се намеси за следващ път уверено, откакто Трент Александър-арнолд стреля в долния ляв ъгъл. Вратарят парира изстреля, след което с крайник мазета в ъглов удар.

Малко по-късно Юрген Клоп включи в игра Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

В 60-ата минута Жоржиньо Вайналдум направи превъзходен пробив, тръгвайки от половината на домакините, след което подаде към Мохамед Салах в наказателното поле. Египтянинът стреля в близкия ъгъл, само че Ник Поуп продължи да демонстрира своята класа и отрази с опитност изстрела.

Малко по-късно Садио Мане стреля на вратата. В 71-ата минута Дуайт Макнийл проби по левия фланг и центрира, където на близката греда Йохан Гудмунсон стреля, само че около десния непряк дирек.

Ливърпул от ден на ден притисна противника си, само че отбраната на Бърнли продължи да работи добре и не позволи да се стигне до рискове пред вратата на Ник Поуп.

В 82-ата минута гостите получиха дузпа, откакто Алисон закъсня и фаулира Ашли Барнс. Зад топката застна пострадалият и с изстрел в левия ъгъл осъществя.

83' GOOAOAAAALALALLALALALALLALLA!!!!!!!!!!!!!!

BARNESSSSSSS

0-1
— Burnley FC (@BurnleyOfficial)
ЛИВЪРПУЛ - БЪРНЛИ 0:1

0:1 Барнс 83'-д.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Трент Александър-Арнолд, Фабиньо, Жоел Матип, Анди Робъртсън, Тиаго, Жоржиньо Вайналдум, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джердн Шакири, Садио Мане, Дивок Ориги

Мениджър: Юрген Клоп

Here it is...

Your starting line-up
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР