Ливърпул и Брайтън играят при резултат 1:2 на Анфийлд. Леандро

...
Ливърпул и Брайтън играят при резултат 1:2 на Анфийлд. Леандро
Коментари Харесай

Ливърпул 1:2 Брайтън, Фирмино върна домакините в мача

Ливърпул и Брайтън играят при резултат 1:2 на " Анфийлд ". Леандро Тросар откри резултата още в четвъртата минута, а по-късно се разписа още един път в 18-ата минута. Роберто Фирмино върна едно попадение в 33-ата минута.

Отборът на Юрген Клоп стартира нападателно и опита да притисне противника. Брайтън обаче откри при първата си офанзива. Неориентираната отбрана на домакините загуби топката и последва блестяща композиция, която мина през Уелбек и бе приключена с диагонален удар на Тросар. Тази обстановка се оказа, че не е изключение, а се трансформира в наклонност. В идващите минути гостите на няколко пъти много елементарно съумяха да преодолеят защитата на противника и сътвориха още рискови обстановки пред Алисон.

Вратарят на Ливърпул направи две решителни спасявания. Дани Уелбек стреля с глава от прелестна позиция, само че прати топката право в ръцете на Алисон. Малко по-късно бразилецът излезе чудесно и съумя да блокира Тросар. При една от редките обстановки пред другата врата Фирмино не съумя да се възползва от неточност в отбраната, защото след няколко финта ударът му бе блокиран от Уебстър.

Брайтън поведе с два гола в 18-ата минута. Уелбек бе изведен в наказателното поле и откри Марч, който пък изведе Тросар с прелестно подаване и белгиецът се разписа за повторно в мача.

Мърсисайдци имаха малко по-голям надзор в идващите минути, само че мъчно създаваха положения. В 31-ата минута пристигна първата действителна опция за домакините. Салах се измъкна от отбраната и стреля от близка отдалеченост, само че Санчес отрази удара. Малко по-късно Ливърпул се върна в мача. Хендерсън изведе Салах, който елегантно отклони към Фирмино, а бразилецът прати топката в мрежата. Първоначално попадението не бе зачетено, само че след разглеждане с ВАР голът бе приет.

Капитанът на " алените " Джордан Хендерсън се завръща измежду титулярите, откакто се възвърне от травма. Той е една от трите промени от състава от последния мач на отбора, който бе против Аякс в Шампионската лига. Роберто Фирмино и Фабио Карвальо са в стартовата единайсеторка, а Дарвин Нунес, Луис Диас и Диого Жота са на пейката.

Брайтън стартира ослепително сезона е сега е четвърти. Клубът обаче трябваше да се раздели с Греъм Потър. Новият управител на отбора Роберто де Дзерби е направил единствено една смяна от последния дуел на тима, който бе победа с 5:2 над Лестър. Первис Еступинан е титуляр за сметка на Адам Лалана.

ЛИВЪРПУЛ - БРАЙТЪН 1:2
0:1 - Тросар (4)
0:2 - Тросар (18)
1:2 - Фирмино (33)

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсън, Фабиньо, Тиаго, Карвальо, Салах, Фирмино
БРАЙТЪН: Санчес, Велтман, Дънк, Уебстър, Марч, Кайседо, Мак Алистър, Еступинан, Грос, Тросар, Уелбек

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР