Ливърпул и Арсенал не излъчиха победител в голямото дерби от

...
Ливърпул и Арсенал не излъчиха победител в голямото дерби от
Коментари Харесай

Ливърпул и Арсенал не се победиха в зрелище на Анфийлд

Ливърпул и Арсенал не излъчиха победител в огромното дерби от 18-ия кръг на британската Висша лига. На " Анфийлд " и двата тима имаха своите шансове за триумф, само че в последна сметка поделиха точките.


Срещата стартира по-добре за " топчиите ", които имаха две рискови положения пред Алисон в самото начало на конфликта. В 4-та минута възпитаниците на Арсенал закономерно поведоха в резултата посредством Габриел Магаляеш, който се разписа с глава след центриране на Мартин Йодегор. Попадението бе прегледано от Системата за видеоповторение (ВАР) и след това зачетено. Домакините имаха основателни искания за дузпа за игра с ръка на Йодегор, само че те не бяха почетени от основния арбитър Крис Кавана. Лондончани продължиха да играят съсредоточено до 29-та минута, когато дълъг пас на Трент Алекзандър-Арнолд откри Мохамед Салах. Египетският нападател на мърсисайдци се оправи с Олександър Зинченко и със застрашителен шут възвърне равенството. В края на първата част Габриел Мартинели имаше отлична опция да върне задатъка на гостите, само че стреля в навън, откакто преди този момент Букайо Сака бе изведен против Алисон, само че се провали в опита си да вкара.

След почивката играчите на Юрген Клоп започнаха вихрено и пресата им затрудняваше Арсенал, като се стигна до няколко обстановки пред Давид Рая, в това число изстрел на влезлия от пейката Джо Гомес, който мина рисково около вратата. Грешка в половината на Ливърпул разреши на Салах да напредна през центъра на терена и да подаде на Алекзандър-Арнолд, който пропусна най-хубавия късмет в мача. Английският национал преодоля Рая, само че топката срещна напречната греда. Мърсисайдци понижиха темпото и до края гостите пробваха на няколко пъти да затруднят Алисон, само че без резултат.


В последна сметка двата отбора не си вкараха повече и по този начин конфликтът на " Анфийлд " приключи при 1:1. Равенството остави Арсенал на върха в подреждането с актив от 40 точки - " топчиите " ще посрещнат Коледа преди всичко, с точка повече от Ливърпул и Астън Вила, като мърсисайдци са втори поради по-добрата си голова разлика.

В идващите си мачове на Боксинг Дей Клоп и компания гостуват на новака Бърнли на 26 декември, а два дни по-късно " артилеристите " са домакини на Уест Хем в лондонско дерби. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР