Ливърпул гостува на Уулвърхамптън в преиграване от третия кръг на

...
Ливърпул гостува на Уулвърхамптън в преиграване от третия кръг на
Коментари Харесай

Уулвърхамптън - Ливърпул, съставите

Ливърпул гостува на Уулвърхамптън в преиграване от третия кръг на ФА Къп. Мърсисайдци са настоящият притежател на трофея, само че преди седмица не съумяха да си обезпечат място на осминафиналите, като дуелът на " Анфийлд " приключи 2:2, а попадение на " вълците " в края беше незаслужено анулирано. 

Това беше единствено един от мачовете през последните седмици, в които тимът на Юрген Клоп разочарова с представянето си. Преди няколко дни " алените " позволиха тежка загуба с 0:3 от Брайтън в Премиър лийг и от ден на ден се отдалечават от топ 4 в класирането. Уулвърхамптън също не е в добра форма, само че прекъсна поредицата от 4 срещи без победа с най-малък триумф с 1:0 против Уест Хам.

Ливърпул не съумя да прескочи третия кръг на ФА Къп единствено един път в последните 11 години, само че това се случи след загуба точно от Уулвърхамптън през сезон 2018/19. След това обаче мърсисайдци завоюваха 7 следващи победи против Уулвс и серията им беше прекратена с трагичното тъждество преди седмица.

Мениджърът на Уулвърхамптън Юлен Лопетеги не може да разчита на контузените Чикиньо, Педро Нето, Саша Калайджич и Бубакар Траоре. Атаката ще водят Раул Хименес и Адама Траоре, а играта на отбора още веднъж ще вързват двамата португалци Жоао Моутиньо и Рубен Невеш, за който се приказва, че може да премине в Ливърпул до края на месеца. Под рамката застава различен португалец - Жозе Са.

При Ливърпул проблемите с контузии са не по-малко. В лазарета остават Луис Диас, Роберто Фирмино, Диого Жота, Артур и Вирджил ван Дайк. От травмите си обаче се възвърнаха Джо Гомес, Костас Цимикас, Наби Кейта и Фабио Карвальо, като и четиримата са титуляри. На вратата вместо Алисон е Куивин Келъхър, в средата на терена до Кейта и Тиаго Алкантара стартира младата вяра Стефан Байчетич, а в предни позиции ще работят Карвальо, Коди Гакпо и Харви Елиът. 

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР