Ливърпул е трябвало да получи втора дузпа в дербито с

...
Ливърпул е трябвало да получи втора дузпа в дербито с
Коментари Харесай

Специалистите на Острова са категорични за спорната ситуация на Ливърпул и Ман Сити

Ливърпул е трябвало да получи втора дузпа в дербито с Манчестър Сити и решението на Майкъл Оливър и ВАР да няма такава е неверно. Около това мнение се сплотяват повече от футболните анализатори на Острова след вчерашното дерби на „ Анфийлд “. Двата тима изиграха прелестен дуел и всеки от тях имаше шансове да завоюва, само че обстановката в 98-ата минута, когато Жереми Доку подвигна високо крайници си и ритна в гърдите Алексис Мак Алистър, откакто преди този момент напълно леко докосна топката, остава най-коментираният миг от срещата. След дуела мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи изрично, че за всички футболни хора на планетата това е стопроцентова дузпа, само че неразбираемо за какво реферът не я отсъди, а ВАР поддържа решението му.

Според коментатора на „ Скай Спортс “ Пиър Друри съдията на ВАР Стюарт Атуел след инспекцията е декларирал, че позицията на крайници на белгиеца е „ допустима “. По-късно от същата медия обясниха, че са разбрали, че единствената причина да не бъде отсъден углавен удар е докосването на топката от страна на Доку.

„ Да, Доку докосна топката, само че съумя да го направи единствено тъй като кракът му беше толкоз високо. Ако топката не беше там, той го убива (б.р. Клоп засяга Мак Алистър). Толкова е просто.

Защо индивидът в стаята на ВАР мисли, че това не е ясно и явно? Какво би трябвало да си обядвал, с цел да мислиш по този начин? Ако бяхме спечелили през днешния ден, щяхме да сме с четири точки пред Сити. Но каквото и да мисля в този момент, това няма да промени нищо “, добави Клоп на конференцията си.

По време на самата обстановка някогашният топ рефер Майк Дийн, който към този момент работи като анализатор в „ Скай Спорт “, разяснява случая по този начин: „ Това е голямо решение за хората на ВАР. Доку леко докосна топката, само че по-късно кракът му попадна в гръдния панер на противника. Няма да се изненадам, в случай че повикат рефера на монитора “.

След като инспекцията мина и Атуел не повика Оливър, Дийн добави: „ Доку първо допира топката и допускам, че считат, че последващото деяние е обикновено продължение. Доку имаше доста, доста огромен шанс “.

Гари Невил се изрече в същи подтекст, а Джейми Карагър съобщи, че в случай че Оливър е отсъдил дузпа, то не е имало късмет ВАР да анулира това решение. Единствено Рой Кийн изрази мнението, че решението е вярно. Бившият рефер Майк Клатънбърг счита, че съдиите на терена и ВАР са позволили неточност, тъй като във всяка друга част от терена това е нарушаване и заради тази причина Ливърпул е трябвало да получи дузпа.

„ Ливърпул трябваше да получи дузпа в добавеното време, само че сега това е казусът в Премиър лийг – съдиите вършат неточности, а от ВАР не им оказват помощ. Топката отскача нагоре, Алексис Мак Алистър се придвижва към нея, а кракът на Доку е вдигнат високо и той го удря в гърдите. Извън наказателното поле това щеше да бъде нарушаване във всеки миг. Само тъй като се е случило в наказателното поле не прави това влизане чисто.

Независимо от мащаба на мача и обстоятелството, че се случи в 98-ата минута, това беше случай, който заслужава дузпа. Реферът Майкъл Оливър пропусна обстановката в действително време в края на един уморителен и трогателен дуел, само че Стюарт Атуел трябваше да се намеси “.

Потърпевшият Алексис Мак Алистър съобщи следното: „ Мисля, че това е чиста дузпа, само че не мога да кажа нищо повече. Мисля, че реферът свърши добра работа в хода на целия мач, само че направи неточност с последното си решение “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР