Ливърпул е новият крал в Шампионската лига, след като спечели

...
Ливърпул е новият крал в Шампионската лига, след като спечели
Коментари Харесай

"Ливърпул" сломи "Тотнъм" и покори Шампионската лига за шести път

Ливърпул " е новият крал в Шампионската лига, откакто завоюва с 2:0 финалния мач в шампионата против " Тотнъм ". Съставът, воден от Юрген Клоп, стигна до оценката с голове на огромната си звезда Мохамед Салах и Дивок Ориги.

Египтянинът се разписа от дузпа в самото начало на срещата, отсъдена преди да е изтекла и една минута. Ориги се разписа в края на мача.

Пред над 66 хиляди фенове на стадион " Уанда метрополитано " в Мадрид, двата отбора изиграха мач, който не блестеше с хубав футбол. Превес на терена взе тактическата борба, само че духът на " Ливърпул " и класата на футболистите на Клоп си сподели думата в решаващите моменти.

Година, откакто беше победен във финала, този път " Ливърпул " съумя да стигне до купата. Мърсисайдци подвигат най-ценното европейско отличие за шести път в своята кариера и за пръв след 2005 година

" Ливърпул " беше един от трите отбора с по пет трофея от шампионата, дружно с " Барселона " и " Байерн " (Мюнхен), само че в този момент излиза еднолично на третата позиция по купи. Пред мърсисайдци са само " Реал " с 13 и " Милан " със седем.

Германският треньор Юрген Клооп прекъсна серията си от шест следващи изгубени финала. Преди дуела в Мадрид той имаше единствено една победа във финални срещи от общо седем мача.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР