Ливърпул добави нов епичен момент към бляскавата си колекция от

...
Ливърпул добави нов епичен момент към бляскавата си колекция от
Коментари Харесай

Нова драма с марката Ливърпул! Гол на Алисон остави червените в борбата за Топ 4

Ливърпул добави нов героичен миг към блестящата си сбирка от трагични победи. " Червените " останаха в битката за Топ 4, откакто победиха към този момент изпадналия Уест Бромич Албиън с 2:1. Гостуването на мърсисайдци вървеше към тъждество, в случай че в даденото продължение, бразилският пазач Алисон не се беше присъединил при корнер за своя отбор. Миг по-късно той попадна в дивите обятия на своите сътрудници след приказен гол с глава.
 Снимка 531020
Източник:

Така два кръга преди края на Премиър лийг, Ливърпул е на пето място с 63 точки. Пункт по малко от четвъртия Челси и три по-малко от третия Лестър. Финалистите за ФА Къп играят един против различен и за състезание във вторник, което дава още по-големи мотиви за оптимизъм на Клоп и компания.
 Спасилият се Бърнли беше победен на личен терен от Лийдс
Спасилият се Бърнли беше победен на личен терен от Лийдс

Резервата Родриго се разписа два пъти през втората част

Психически необременени от към този момент ясната си орис, " дроздовете " стартираха доста мощно против фаворизирания си конкурент. Турският халф Окай Йошкуслу засече с глава чудесно центриране в 12-ата минута, само че топката мина вдясно от бленуваната цел.

Вече обичайно неубедителната игра на мърсисайдци в защита още веднъж докара до попадение във вратата им. Четвърт час след първия съдийски сигнал, Матеус Перейра насочи разсичащ извеждащ пас за Хал Робсън-Кану, който показва класа и не сбърка самичък против Алисон.
 Снимка 531019
Източник:

Реакцията на " алените " беше подобаваща и още в 25-ата Садио Мане пропиля съвършена опция да вкара за 1:1. Неговата неточност не повтори Мохамед Салах, възстановил паритета в 33-ата минута. Мане се възползва от закъснение на бирмингамската защита и комбинира със Салах, който зарадва своя отбор с обмислен шут в далечния ъгъл.

До полувремето Ливърпул имаше всички предпоставки, с цел да стигне и до цялостния поврат, само че шанс пред гола нямаха Мане и Фирмино.
 Тотнъм с значима победа в борбата за Европа
Тотнъм с значима победа в борбата за Европа

Лондончани се постановиха с 2:0 над Уулвс

А даже когато сенегалецът Мане въпреки всичко стигаше до попадението, както бе в 50-ата минута, то биваше отменяно заради засада. И с цел да има паритет, гол на УБА също не беше зачетен заради този факт, като в 71-ата насладата бе отнета от Кайл Бартли.

Уест Бромич съжаляваше, че още веднъж не води на към този момент някогашния първенец в 78-ата, когато Робсън-Кану имаше съвършената опция да накаже Алисон за повторно. Този път обаче бразилецът беше съвършен и сътвори избавяне от най-висока класа.
 Снимка 531018
Източник:

И като приказваме за Алисон, величествената драма в този дуел настъпи в последната допустима секунда. След пропуски на Александър-Арнолд, Салах и Тиаго, финалният опит за победа пристигна след центриране от корнер. При него, в ход на отчаянието, Юрген Клоп бе разрешил включването и на Алисон. Бразилският вратар сътвори привидно немислимото и при положително позициониране в полето на " дроздовете " наказа Джонстоун след съвършено ориентиране с глава. Гол, който несъмнено ще остане в историята, а също така запази и очакванията на " алените " за финиширане в Топ 4.

В предпоследния кръг Ливърпул гостува на към този момент избавилия се отбор на Бърнли. УБА семейства на Уест Хям.

УБА - ЛИВЪРПУЛ 1:2

1:0 Робсън-Кану (13 " ), 1:1 Салах (33 " ), 1:2 Алисон (90+3 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР