Ливанците са силно учудени от оставката на премиера Саад Харири

...
Ливанците са силно учудени от оставката на премиера Саад Харири
Коментари Харесай

Ще преодолее ли Ливан кризата след оставката на премиера Харири?

Ливанците " са мощно учудени от оставката на премиера Саад Харири в миг на реализирани от държавното управление му значително триумфи ". Това съобщи на конференция ливанският министър на външните работи Джебран Басил , представен от вестник " Дияр ", съобщи ТАСС.
 

" Съжаляваме за това ненадейно решение, само че ливанската страна остава мощна с помощта на своя президент, войска и държавни институции ", сподели Басил.
 
 Той уточни, че Ливан " в предишното е преодолявал доста рецесии и ще съумее да излезе от създалата се обстановка , оставайки правилен на мъдростта и националното единение ".
 

Изявлението на Басил, който управлява Свободното патриотично придвижване - най-голямата християнска секта в Народното събрание - беше адресирано до ливанската общност, която се безпокои от допустимо изостряне на вътрешнополитическата обстановка.
 
За разговор и взаимни отстъпки прикани водачът на Прогресивната социалистическа партия Уалид Джумблат . Според него на Ливан " няма да бъде елементарно да премине през политическите и стопански последици от оставката на Харири ".
 

Ливанският министър председател Саад Харири ще остане отвън Ливан от съображения за сигурност, съобщи непосредствен до него източник, представен от ДПА. " Сигурността е едно от главните съображения, заради които към този момент министър председателят ще остане отвън Ливан ", сподели той. Източникът пожела анонимност.

Той съобщи още, че ливанският министър председател се чака да предприеме обиколка в неуточнени страни, с цел да разиска обстановката в Ливан. Повече детайлности не бяха обявени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР