Ливанските спасители намериха жива жена, която е прекарала три денонощия

...
Ливанските спасители намериха жива жена, която е прекарала три денонощия
Коментари Харесай

Спасиха жена, оцеляла три денонощия под руините в Бейрут

Ливанските спасители откриха жива жена, която е прекарала три денонощия под отломки след детонацията на пристанището в Бейрут,  заяви осведомителният портал Bint Jbeil.

Кадри от избавителната интервенция на дамата, която към този момент е на края на силите си, се появиха в обществените мрежи късно в петък. 

TW//

A woman pulled out from the rubble three days after the blast in Beirut is alive despite the impact. This is both relieving and disturbing - three days under debris? Elsewhere a statement issued said 3 workers were arrested for negligence related to the exploded warehouse.
— Venus de Mess hasn't (@Sangewya)

Няколко часа по-рано ливански спасители откриха момче, оживяло под руините на дома си. И друга история приключи с благополучен край - тази за спасяването на младеж, попаднал в морето след детонацията, и прекарал във водата над 24 часа.

UPDATE:

Ameen Zahid who was reported missing for 30 hours was found in the sea and he is still alive ❤
A true fighter.
— Afran Hossain Jibon (@SEOTopBoy)

Някои, обаче, имаха по-малко шанс. Тела на мъртви хора са намирани даже на половин половин километър от брега. Тъжни истории за търсене и трагични истории за гибелта на хората изпълват обществените мрежи и локалната преса. Десетки хора са посочени като изчезнали, техните родственици разгласяват своите фотоси в обществените мрежи с вярата някой да знае нещо за ориста им.

Семейство търси сина си, който съумява да се обади на чичо си и да каже, че е покрит, само че след 20 секунди връзката прекъсва. Майката отхвърля да напусне пристанището в продължение на три дни, в очакване спасителите да намерят тялото на сина й, който е работил като асансьорен механик в пристанището.

154 са историите на хора, които в никакъв случай няма да се върнат вкъщи. Толкова е формалният брой на починалите досега, макар че най-малко 60 души се водят за безследно изчезнали, а 120 от ранените са в тежко или сериозно положение.

Починалите са били пристанищни чиновници, служащи, пожарникари, военни. В момента на детонацията те са били на пристанището. Част от тях са били отнесени от взривната вълна, а други са умряли в болничното заведение. Останките на 19 жертви към момента не са разпознати. Ливанското министерство на опазването на здравето оповестява и за двама египтяни, 8 сирийци, шестима жители на Бангладеш, трима филипинци, австралиец и пакистанец измежду починалите. До момента известията бяха, че измежду починалите са чиновник на немското посолство, брачната половинка на посланика на Нидерландия, двама белгийци, 11 арменци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР