Ливански съдия обвини настоящия ливански премиер Хасан Диаб и трима

...
Ливански съдия обвини настоящия ливански премиер Хасан Диаб и трима
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на ливанския премиер и 3-ма бивши министри за експлозията в Бейрут

Ливански арбитър упрекна сегашния ливански министър председател Хасан Диаб и трима някогашни министри в незаконна немарливост по отношение на детонацията на пристанището в Бейрут през август, при която починаха 200 души и беше разрушена забележителна част от столицата, съобщи Ройтерс.

Другите упрекнати са някогашният финансов министър Али Хасан Халил и някогашните министри на благоустройството Гази Зайтер и Юсе Фенианос, оповестява националната новинарска организация.

Зайтер съобщи, че ще направи изказване, откакто бъде обвиняванията му бъдат показани публично. Той оглави министерството на благоустройството и превоза през 2014 година, малко след идването в Бейрут на натоварения с химикали транспортен съд, взривил се на пристанището. Според ливанските управляващи химикалите са били съхранявани погрешно в продължение на години на кораба в пристанището, което се намира в центъра на ливанската столица.

Засега няма мнения от Фенианос и Халил. След представянето на обвиняванията министър председателят Хасан Диаб съобщи, че съвестта му е чиста по отношение на детонацията и изрази убеденост, че не носи отговорност. Той добави, че постоянно е запазвал бистрота по тематиката с детонацията и е сюрпризиран от обвиняването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР