Ливанката Мая, която напусна Мастър шеф“ малко преди финала, е

...
Ливанката Мая, която напусна Мастър шеф“ малко преди финала, е
Коментари Харесай

Бомба щяла да убие ливанката от „Мастър шеф“ в Сирия

Ливанката Мая , която напусна „ Мастър началник “ малко преди финала, е разграничена с полския си брачен партньор. В началото на предаването тя се представяше с неговата фамилия Вожничко-Косак, само че от няколко седмици към този момент е с бащината си фамилия Зухди . Тъй като предаванията са снимани преди месеци, тя още е омъжена за поляка, с който се срещнала на работа в център за обслужване на клиенти в София.

В момента тя изрично отхвърля да приказва за някогашния си брачен партньор, само че очевидно връзката сред католик от Полша и сирийско-българска хубавица е много сложна. Мая е една от четирите дъщери на българката Венета, която среща любовта в Дамаск и основава семейство там.

„ Майка ми Венета отпътува на 22 години, откакто приключва арабска лингвистика в университета и специализира в Дамаск. Там се среща с татко ми, с който ги свързваше огромна обич. Заради нея преодоляват разликите каквито има сред хора от две разнообразни страни и култури. Двамата основават семейство и имат четири девойки, едно от което съм аз. Сигурно на баща му е било мъчно с пет дами у дома, само че това е Божа работа ", споделя готвачката.

Днес Мая с майка си и две от сестрите си живее у нас, а другата й сестра е женена в Йордания. В началото на войната в Сирия бомба пада на улицата, по която всеки ден Мая отива на работа, и убива доста хора. В същия миг тя е трябвало да бъде там, само че поради главоболие закъснява за офиса и по този начин заобикаля гибелта.

„ Вече няма живот в Сирия, тъй като без сигурност не може да се живее. Няма работа, няма бизнес, всичко е в руини. Имам към момента и другари, и част от фамилията ми, които са там, само че трудно  поддържаме връзка. Като няма ток и интернет, по какъв начин да ги чуеш? Много познати починаха във войната ", признава тя.

Мая имала много компликации да готви бременна в предаването. Дъщеря й, която ще стане на седем години, е израснала у нас и не приказва арабски. Самата Мая ставала обект на доста завист и насмешки у нас, когато я чували да приказва на бащиния език, написа " Минаха години ". „ Докато обсъждах новия cи живот в България по телефона на арабски, останалите пасажери ми крешяха и обиждаха. Накараха ме да сляза " , описа Зухди.

Категорична е обаче, че обича новата си татковина. „ Да, след 8 години в България аз в действителност обичам мястото, до момента в който множеството българи са ядосани на България. Нека Ви кажа за какво обичам това място.

 

В България хората към момента са почтени. Не бъдете шокирани! В България към момента е по-евтино, откъдето и да било другаде. В България към момента можете да откри �е мир. Природата е дива, а времето е четири сезона “, изяснява кулинарката.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР