Ливанецът с бразилски паспорт Джоузеф Нур Еддин Насрала, по прякор

...
Ливанецът с бразилски паспорт Джоузеф Нур Еддин Насрала, по прякор
Коментари Харесай

Ливанец с бразилски паспорт стои зад кокаина, който изплува от Черно море

Ливанецът с бразилски паспорт Джоузеф Нур Еддин Насрала, по прякор Шейха, е босът на канала за трафик на през април м.г, написа в. " 24 часа ". Той е един от 17-те упрекнати за рекордното количество от първокласната дрога, която български и румънски служители на реда събираха от плажовете. Пакетите бяха увити в избавителни жилетки. По следствието работиха български прокурори и антимафиотите от ГДБОП, само че делото ще бъде в Румъния, тъй като на нейна територия е трябвало да дебаркира лодката с общо 2 тона кокаин, която се обърна до устието на Дунав.
На 26 март 2019 година румънската полиция сподели пакетите с опиати, увити със избавителни жилетки и събрани от крайбрежията на окръга Тулча.
Две седмици по-късно, на 9 април, 150 пакета с тегло 170 кг изплуваха и на българския бряг до Шабла.
На 11-и морето донесе още 25 кг чист кокаин на плажа на Слънчев ден до Варна, а 5 дни по-късно още 16 пакета с 18 кг край залива Болата и курорта Русалка. Тогава стартира междуднародното следствие за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа.
Организаторът Джоузеф Нур Еддин Насрала е един от най-големите наркобарони в Бразилия. Той е упрекнат задочно, тъй като през ноември м.г. е задържан в Бразилия, с цел да излежи присъда от 22 година за трафик на кокаин по друго следствие. В родния му Ливан има 5 доживотни присъди за дрога.
Планът на Джоузеф Насрала да достави кокаина е от декември 2018 година Стоката била на склад и търсил покупател. През януари 2019 година се свързал с така наречен в Сърбия и договорил да достави кокаина на тях. Пакетите били в склад покрай пристанището Белем в Бразилия. Натоварени са в дребни лодки, които ги доставили на борда на транспортен съд. Той отпътувал от Бразилия към Турция на 1 март 2019 година Според румънската прокуратура 300 кг от дрогата останала за тайфа в Турция, ангажирана с трафика към Европа. Предполага се, че останалата част е натоварена на различен транспортен съд - “Сормовски 121 ”, който прекосява Черно море до територията на Румъния. На борда му кокаинът е преопакован в нови пакети с друго лого.
Те са натъпкани в торби, които били завързани за избавителни жилетки. Оставени са да плават покрай брега на 17 март. Вземат ги хора на испанския мафиот Леон Паласиос Рубен Педро, само че те са наети от “Балканския картел ” с централа в Сърбия. В екипа са петима румънци, четирима испанци и един украинец. Към тях се включили и трима сърби. Хората на Леон Педро са експерти по откриването на кокаин в морето и превозването му до крайбрежията. Сред тях имало и професионални водолази.
На 18 март, повече от 24 часа откакто опиатите са били оставени да плават, румънски граничен патрул на Дунав забелязал две лодки, които се насочили към делтата на Дунав. Спрели едната. Оказало се, че няма позволение да плава. Пуснали я против рушвет от 3 хиляди евро и в този момент също са обвинени. Малко по-късно една от лодките се преобърнала поради тежкия товар. Така във водите на Черно море попаднали над 1,8 тона кокаин.
Те избавили към 30 от пакетите, натоварили ги в микробус. Оставили возилото на паркинг в малко село до устието на Дунав. Оттам трябвало да ги вземат двама водачи, които работят за сръбския разбойник Предраг Стоич.
 Задържаха над 18 кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново Задържаха над 18 кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново
Задържаха огромно количество кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново, оповестиха от прокуратурата. Кокаин е на стойност над 5 млн. лв., над 18 кг....
Вечерта на 21 март водачите пристигнали, с цел да реалокират опиатите. Намерили единствено 30 пакета, които сътрудниците им съумели да спасят, а очаквали стотици. Скарали се между тях. Взели стоката, претрупали я в техните коли и потеглили. Единият водач бил задържан в Румъния, а другият - на границата със Сърбия.
Част от водолазите, които прибрали кокаина от морето, също били арестувани в Румъния.
Другата лодка, с която водолазите събрали кокаина, съумяла да дебаркира на брега и дрогата влезнала на пазара в Европа. Предполага се, че и тя била натоварена със същото количество - към 1,8 тона.
Сръбските мафиоти Ненад Цветкович и Тоде Кристич, както и Предраг Стоич също ще бъдат съдени, само че те не са на върха на организацията “Балкански картел ”, която стои в основата на трафика.
Стоич твърдял пред проверяващите, че е работил за мафиотите от “Балканския картел ” Игор Дедович и Давор Трайкович, които са финансирали закупуването на кокаина от “Шейх ” Насрала и контрабандата му до румънския бряг. Двамата обаче няма да бъдат съдени.
 Полската полиция залови 3 тона кокаин Полската полиция залови 3 тона кокаин
Полската полиция залови повече от три тона кокаин, скрити във варели със замразена каша от ананаси. Голямата пратка дрога би коствала о...
43-годишният Игор Дедович беше погубен през януари 2020 година в Атина. Той и приятелят му Стефан Стаматович бяха разстреляни брутално в ресторант, до момента в който вечерят със съпругите и децата си. Покушението е няколко месеца след залавянето на кокаина от едната лодка, обърнала се на брега. Дедович постоянно посещавал Бразилия, където се допуска, че се е срещнал с ливанеца.
През 2018 година мафиотът е наказан на две години затвор за владеене на нелегално оръжие. Тогава полицията открива цялостен боеприпас, заровен подземен, а по него е имало ДНК на Дедович. Той и кумът му се пробвали да унищожават член на конкурентната конструкция, позната като клана “Кавач ”.
Игор Дедович и Давор Трайкович са платили половината от цената на кокаина, конфискуван в Румъния. Дедович и Трайкович, който си сменил името след неуспеха на пратката, са добре известни на полицията в цяла Европа. Трайкович трайно се покрил след убийството на колегата му. По данни на службите в родината му живее в Русия, където имал няколко жилището и ресторант. Отдавна е разследван за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа. Няколко пъти е задържан в Сърбия, само че не е осъждан.
Вижте още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР