Ливан смята, че Саудитска Арабия държи насила водещият сунитски мюсюлмански

...
Ливан смята, че Саудитска Арабия държи насила водещият сунитски мюсюлмански
Коментари Харесай

Ливан смята, че Харири е държан насила в Саудитска Арабия

Ливан счита, че Саудитска Арабия държи принудително водещият сунитски мюсюлмански политик Саад ал-Харири , оповестява " Ройтерс ".

Ливан възнамерява да работи с други страни, с цел да си обезпечи завръщането му в страната. Харири подаде оставка като министър председател в събота с декларация, прочетена от Саудитска Арабия и остави Ливан в дълбока политическа рецесия и в челните редици на районната битка сред Саудитска Арабия и Иран.

Внезапната оставката докара до необятно публикувани спекулации в Ливан, че е хванат и е принуди да се отдръпна.

 Премиерът на Ливан ненадейно хвърли оставка, опасява се за живота си
Премиерът на Ливан ненадейно хвърли оставка, опасява се за живота си

Имало скрит план за убийството му

Саудитска Арабия и помощник на Харири отхвърлят известията, че е под домакински арест , само че самият той не е правил никакви изказвания, в които да отхвърля, че свободата му е лимитирана.

Саудитска Арабия твърди, че подкрепяната от Иран " Хизбула ", " отвлича " политическата система. В речта, с която подава оставка, Харири нападна Иран и " Хизбула " за размириците в арабските страни и оповестява, че се опасява от нападение.

 Снимка 322674
Източник:

" Ливан се пробва да изиска от непознати и арабски страни да окажат напън върху саудитския режим да освободи министър-председателя Саад ал-Харири " , декларира чиновник на ливанското държавно управление и добавя, че Харири към момента е министър председател на Ливан.

" Задържането на Харири и ограничението на свободата му в Рияд е офанзива против ливанския суверенитет, нашето достолепие е неговото достолепие. Ще работим с (чужди) страни, с цел да го върнем в Бейрут ", добавя служителят.

 Европейски Съюз удостоверява поддръжката си за непоклатимост в Ливан
Европейски Съюз удостоверява поддръжката си за непоклатимост в Ливан

Хизбула упрекна Рияд, че принуждава Харири да подаде оставка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР