Ливан ще подаде спешна жалба до Съвета за сигурност (СС)

...
Ливан ще подаде спешна жалба до Съвета за сигурност (СС)
Коментари Харесай

Ливан дава Израел на СС на ООН за нарушения на суверенитета

Ливан ще подаде незабавна тъжба до Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации за нарушение на суверенитета му от Израел посредством неговите навигационни системи. Това се споделя в изказване на външното министерство от петък, представено от " Ройтерс ".

В изказването се сподели, че Израел визира сигурността на гражданската авиация във въздушното пространство на интернационалното летище " Рафик Харири " в Бейрут.

" Ливан също по този начин в интернационален проект държи отговорен Израел за следствията от всяка повреда или злополучие, породено от умишлената политика на Израел за заглушаване на въздушните и наземните навигационни системи и съзнателно спиране на устройствата за приемане и предаване на сигнали ", се споделя в изказването.

Ливан не даде съответни детайлности относно действията на Израел.

" Ливан разрешава на " Хизбула " да атакува израелски цивилни от негова територия ", сподели представител на израелското външно министерство. Ливан е последната страна, която може да разисква суверенитет, до момента в който приютява терористична организация, която е разселила десетки хиляди жители. "

Припомняме, че подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула " и Израел са във враждебни дейности, откогато войната избухна в Газа преди пет месеца, разменяйки си огън през границата.

Това бележи най-тежкия спор сред тежко въоръжените съперници след война от 2006 година, подхранвайки страховете от още по-голяма борба. Граничното принуждение принуди десетки хиляди и от двете страни да избягат и породи опасения, че спорът в Газа може да се популяризира в останалата част от района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР