Ливан призова за завръщане на сирийските бежанци в онези райони

...
Ливан призова за завръщане на сирийските бежанци в онези райони
Коментари Харесай

Ливан поиска сирийските бежанци да се върнат в безопасните райони в Сирия

Ливан прикани за завръщане на сирийските бежанци в тези региони в Сирия, които са безвредни. Гражданската война там продължава макар някои основни победи на държавните сили в последно време.
 
Ливанският президент Мишел Аун сподели на Арабския стопански конгрес, че Ливан е цялостен с палестински и сирийски бежанци. Броят им е колкото половината население на дребната страна, която също така е в икономическа рецесия, съобщи Асошиейтед прес. Сирийците са към един милион.

 
 Ливанският президент Мишел Аун БГНЕС

Срещата в Бейрут е първият общоарабски конгрес за стопанска система и развиване от 2013 година насам. През този интервал Сирия, Йемен и Либия затънаха в принуждение, а Ирак още се възвръща от скъпоструващата победа над " Ислямска страна ". Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абдул Гаит означи, че половината от всички бежанци по света произлизат от арабския свят.
 
На форума в Бейрут, помрачен от разногласия дали да бъде възобновено участието на Сирия в Арабската лига, участва и емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани. Той обаче дойде директно преди срещата и си потегли минути след началото й. Катар беше измежду главните поддръжници на бунтовниците в Сирия, пробвали се да смъкват президента Башар ал Асад.-->

 
 Ливан бежанци БГНЕС
Емирът на Катар и президентът на Мавритания бяха единствените държавни глави в ливанската столица, събрала висши ръководители на 22-те членки на Арабската лига. Другите страни бяха показани на по-ниско ниво - израз на неуважение към Ливан, където " Хизбула " и други проирански организации упорстваха и Асад да бъде поканен, отбелязва Асошиейтед прес.
 
В речта си на форума ливанският президент изрази страдание, че отсъстват " някои приятелски крале и президенти ".
 
В края на форума ливанският министър на външните работи Джебран Басил прикани интернационалната общественост да предприеме стъпки, с цел да насърчи сирийските бежанци да се върнат вкъщи, съобщи Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР