Ливан предупреди Израел срещу всякакъв вид агресивни действия в спорни

...
Ливан предупреди Израел срещу всякакъв вид агресивни действия в спорни
Коментари Харесай

Ливан предупреди Израел заради сондажен кораб в спорни води

Ливан предизвести Израел против всевъзможен тип " нападателни дейности " в противоречиви води, където и двете страни се надяват да развиват офшорна сила, оповестява " Ройтерс ".

Предупреждението беше отправено, откакто край брега пристигна транспортен съд за предпазване и рандеман на природен газ за Израел, управляван от основаната в Лондон компания Energean.

Ливанският президент Мишел Аун съобщи, че всяка активност в противоречивия регион ще съставлява акт на експанзия и провокация.

От своя страна, Израел твърди, че въпросното находище е в неговата изключителна икономическа зона, а не в противоречиви води.

От ливанското президентство обаче показват, че Аун е разискал със служебния министър председател Наджиб Микати навлизането на кораба " в противоречивата морска зона с Израел и е помолил командването на армията да му даде точни и публични данни по въпроса ".

Аун съобщи, че преговорите за обрисуване на южната морска граница продължават и " всяка активност в противоречивия регион съставлява провокация и нападателно деяние ".

Междувременно израелският министър на енергетиката Карине Елахарар приветства идването на кораба и изрази вяра той да стартира работа бързо.

Ще продължим да работим за диверсификация на енергийния пазар и за поддържане на непоклатимост и надеждност, посочи тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР