Ливан получи от Интерпол заповед за арест на бившия лидер

...
Ливан получи от Интерпол заповед за арест на бившия лидер
Коментари Харесай

Интерпол със заповед за арест на Карлос Гон

Ливан получи от Интерпол заповед за арест на някогашния водач на " Нисан " Карлос Гон , който избяга от Япония, разгласи правосъдният министър Алберт Серхан, написа ливанският вестник " Дейли остарял ".

Гон, който очакваше правосъден развой в Япония през април по обвинявания в укриване на приходи и други финансови злоупотреби, избяга от домашния си арест и в този момент е в Бейрут.
 Турция арестува водачи поради бягството на Карлос Гон през Истанбул
Турция арестува водачи поради бягството на Карлос Гон през Истанбул

Представителят разясни, че измежду арестуваните има двама чиновници на летище и един служащ

Източник посочи пред " Ройтерс ", че през днешния ден Интерпол е издал алена бюлетина за задържането на Гон . Тя е получена от ливанските сили за вътрешна сигурност и занапред ще бъде прегледана от правораздаването, разясни представителят.

Представителят добави, че при други сходни случаи в предишното, когато Ливан е получавал червени бюлетини за ливански жители в страната, обвинените не са били арестувани, само че управляващите са им вземали паспортите и са били оставяни под гаранция.
 Франция няма да екстрадира Карлос Гон, в случай че дойде в страната
Франция няма да екстрадира Карлос Гон, в случай че дойде в страната

Това съобщи държавният секретар на Министерството на стопанската система на Франция Агнес Пание-Рунаше

Междувременно източници, доближени до Гон, описаха, че той е избягал от Япония, защото е схванал, че процесът няма да се организира преди април 2021 година Той също по този начин недоволствал от изискванията на гаранцията, тъй като не му е било разрешено да прекара Коледа с дамата си и фамилията си. Властите са забранили на Гон да употребява и интернет . Бившият началник на " Нисан " недоволствал и от обстоятелството, че японската прокуратура се свързала с децата му по отношение на случая. Дъщеря му и синът му са били разпитани от японски прокурори в Съединени американски щати при започване на декември.
 Карлос Гон е пъзльо, пишат японски вестници
Карлос Гон е пъзльо, пишат японски вестници

" Бягството е мекушав акт, който осмива правосъдната система на Япония

Бизнесменът има френско, ливанско и бразилско поданство . Гон беше задържан в Токио през ноември 2018 година и против него бяха повдигнати четири обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР