Ливан отложи началото на учебната година за 2 ноември като

...
Ливан отложи началото на учебната година за 2 ноември като
Коментари Харесай

Ливан отлага началото на новата учебна година за 2 ноември

Ливан отсрочи началото на образователната година за 2 ноември като защитна мярка на фона на ескалиращите боеве сред Израел и ''Хизбула''.
Около 400 000 възпитаници и 40 000 учители са били изселени от домовете си в цялата страна след започване на масираните израелски удари, сподели ливанският министър на образованието Абас Халаби.
Повечето частни учебни заведения са поискали отсрочване на образователната година заради „ израелската враждебност, изселването и психическото положение на учениците “, сподели още той.
Министърът добави, че „ обстановката е комплицирана “ и управляващите се нуждаят от време, с цел да приложат проект за виртуална образователна година.
„ Личното наличие крие рискове за сигурността и душевен спънки, които стопират фамилиите да се съгласят децата им да пътуват по пътищата, с цел да отидат в учебните заведения си “, сподели Халаби.
Ливанските управляващи оповестяват, че над 1.2 милиона души са били разселени след ескалацията на боевете предишния месец. Много от тях са настанени краткотрайно в учебни заведения в цялата страна или са лагерували на тротоари, в паркове, църкви и джамии.
Университетите ще решат дали студентите могат да се върнат назад от понеделник, сподели Халаби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР