Ливан не е само Хизбула“. В този конфликт не може

...
Ливан не е само Хизбула“. В този конфликт не може
Коментари Харесай

Георги Милков: Ливан не е само „Хизбула“

„ Ливан не е единствено „ Хизбула “. В този спор не може да има победа, няма по какъв начин да има победа. Може да има такива моменти на тактически постижения и от едната, и от другата страна, тъй като, за жалост, и от двете страни има жертви. Северен Израел е необитаем. Там падат бомби, умират хора. Да, евакуиран, както се изтеглят и ливанците от Южен Ливан. Поради това, което чака да се случи. “ Това сподели журналистът Георги Милков.

Според него, това не е нещо невиждано, тъй като спорът там е много по-стар.

„ Помните 2006 година беше последната, в действителност, по този начин наречена от нас Израело-Ливанска война, която на процедура не приключи с победа за едната или за другата страна. Нямаше победа. Но умряха доста хора, измежду които, за жалост, и цивилни. Южен Бейрут беше погубен, цялата логистика – автомагистрали, пътища в Южен Ливан беше унищожена “, добави той.

Това, по думите му печели едно предимство на Израел за 10 години.

„ Не знам по какъв начин го преглеждат израелците, само че Ливан не е „ Хизбула “, единствено. Но Хизбула е толкоз инкорпорирана, толкоз доста равнища и пластове в ливанското общество към този момент и това е и поради процесите, които доста небрежно маркирах, че е мъчно да се направи тази разлика. Хизбула има съвсем половината от депутатите в ливанския парламент и сигурно нищо, което се случва в тази страна, не може да се случи без доста дейното или пасивно подпомагане на Хизбула “, добави той.

Ливан не е единствено „ Хизбула “

Според думите на журналиста от това, че Израел и „ Хизбула “ още веднъж са на прага на пълномащабна война и спорът се задълбочава, даже и едната страна да вземе превес – не следва нищо положително.

„ Няма решение с военни средства. Не може да има решение с военни средства “

„ И военните в Израел доста добре знаят това. За страдание, политиците в Израел и политиците в страните съдружници на Израел в никакъв случай или доста рядко им се е случвало да вземат участие във военни и бойни дейности. И за разлика от израелските военни, които доста добре си дават сметка за това,уви, не е по този начин ситуацията с политиците, изключително с едно извънредно крило в израелското държавно управление и несъмнено отпред с този министър председател “, сподели още той.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР