Ливан изпитва затруднение с голям недостиг на медицински консумативи и

...
Ливан изпитва затруднение с голям недостиг на медицински консумативи и
Коментари Харесай

Голям недостиг на гориво и медицински консумативи в Ливан

Ливан изпитва усложнение с огромен дефицит на медицински консумативи и гориво, оставяйки водачите да висят с часове на опашки по бензиностанциите в цялата страна, на фона на задълбочаваща се икономическа рецесия, осведоми ДПА.

Улиците на Ливан през днешния ден бяха блокирани от дълги опашки от транспортни средства, до момента в който водачите чакаха да заредят колите си, като всяка от тях има право на единствено 10 литра бензин.

Опашките от коли причиняваха голям брой тапи и понякога се разразяваше безпорядък, до момента в който водачите се блъскаха, с цел да получат своята порция гориво, споделиха очевидци.

Изживявайки най-тежката си икономическа рецесия от края на своята 15-годишна революция през 1990 година, Ливан страда от дефицит на валутни запаси, нужни за импорт на съществени артикули.

Експертите предизвестиха, че дефицитът на гориво може да докара до изцяло колапс на зареждането на Ливан и да провокира спиране на интернет в близко бъдеще.

Междувременно чиновниците в опазването на здравето показаха угриженост по отношение на острия дефицит на медикаменти и други доставки.

Председателят на Бейрутския профсъюз на лекарите Шараф Абу Шараф сподели пред dpa, че незабавно нужните доставки са на привършване.

" Ситуацията е доста сложна. Всички лечебни заведения правят единствено незабавни интервенции сега ", сподели той.

В петък аптеките в цялата страна започнаха двудневна стачка, протестирайки за дефицита на медикаменти.

Според Световната банка Ливан страда от една от най-тежките стопански рецесии в света от повече от 150 години.

Ливанският паунд е изгубил към 90% от цената си по отношение на $ от 2019 година насам.

Страната е подложена на напън от интернационалните финансови институции да вкара стопански промени и да работи против корупцията на фона на политическа невъзможност при образуването на ново държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР