Ливада е окосена на половина в районите Студентски“ и Мусагеница“.

...
Ливада е окосена на половина в районите Студентски“ и Мусагеница“.
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Кметът на район „Студентски“ откри „Мусагенският меридиан“

Ливада е окосена на половина в регионите „ Студентски “ и „ Мусагеница “. Оказва се, че кметът Петко Горанов от Демократична България счита за нужно да окоси единствено половината морава от „ от своята териотиря “, а за останолото е обвързване на някой различен и по този начин живущите останали за поредна година с половин окосена морава. За извънредно странната обстановка описа ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. По негова молба се намесила заместник-кметът на Столична община по екология Десислава Билева, която изпратила екип да окоси тревата пред блока на хората.

Ето и какво написа Георгиев за проблема:  

„ Странният случай на една полуокосена морава в " Мусагеница "

Косенето на зелени площи в междублоковите пространства и почистването на детските площадки може на някои да наподобява дребнотемие, само че в действителност е едно от най-отговорните отговорности на районните администрации. Избраните директно от жителите районни кметове имат разполагаем целево финансиране, което Столичния общински съвет им гласоподава всяка година. Та, спазвайки реда, в случай че някъде не се коси, жителите първо да търсят районния си кмет - нещо изцяло обикновено и разбираемо. За моя огромна изненада обаче някои не помнят какво работят или употребяват позицията си за “местни войни ”.

Защо пиша всичко това ли? Преди няколко дни с мен се свързаха жители от регион " Студентски " с много извънредно недоволство. Те живеят в кв. " Мусагеница " и към този момент се майтапят, че кметът е надградил географската просвета като е разкрил " Мусагенският меридиан " - мислената линия, до която управникът на региона Петко Горанов (Демократична България) отговарял за косенето на зелените площи. Гражданите настояват, че по негово разпореждане за поредна година се коси междублоковото пространство в съседство, само че не и пред самия блок 103. Вижда се от фотосите, че е по този начин в действителност. Защо - не намирам естествен отговор. Да се смееш ли, да плачеш ли? Обяснението на районния кмет било, че това трябвало те да го окосят, а не районната администрация.

Да, но не! В закона такова предписание няма и хората с съображение са ядосани.

Затова се наложи по моя молба да се намеси заместител - кметът на Столичната община по екология Десислава Билева - Desislava Bileva. Тя изпрати екип и окосиха тревата и пред блока на хората, както би трябвало да бъде.

Откъде да знаех преди година и половина, като ме избраха за ръководител на съвета, че ще би трябвало да опровергавам съществуването на " Мусагенския меридиан ". А мандатът още не е приключил, несъмнено и други сходни случки ще има... 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР