Liu Liange, бивш председател на Bank of China, е арестуван

...
Liu Liange, бивш председател на Bank of China, е арестуван
Коментари Харесай

Бивш председател на Bank of China арестуван по обвинения в подкуп

Liu Liange, някогашен ръководител на Bank of China, е задържан по обвинявания в корупция, оповестиха китайските държавни медии.

Лиу, който ръководеше държавната банка от 2019 година до март тази година, беше задържан от Върховната национална прокуратура по съмнение в подкупване и даване на противозаконни заеми, заяви Синхуа в понеделник.

Продължете да четете

лист от 4 елементаКитай се приготвя за срещата на върха на " Един пояс, веднъж " в сянката на войната Израел-Газа Си Дзинпин ще направи държавно посещаване в Южна Африка, участва на срещата на върха на БРИКС Си Дзинпин приканва за отбрана на „ мъчно извоюваната непоклатимост “ при посещаване в Синдзян Защо служащите в Китай учат „ Мисълта на Си Дзинпин “? завършек на списъка

Неговият случай е „ трансфериран на прокуратурата за обзор и наказателно гонене... и сега е в развой на спомагателна обработка “, сподели Синхуа.

Арестът на Лиу идва към седмица откакто той беше изключен от ръководещата Китайска комунистическа партия след обвинявания в непозволени дейности от антикорупционния контролен орган на страната.

Централната комисия за инспекция на дисциплината упрекна Лиу в набор от противозаконни действия, в това число нелегално разпределяне на заеми, внасяне на неразрешени изявления в страната и потребление на позицията му за приемане на подкупи и други облаги.

Лиу е видна фигура във финансовите кръгове на Китай, като преди този момент е заемал управителни позиции в централната банка и Експортно-импортната банка на Китай.

Китайският президент Си Дзинпин води изчерпателна акция за унищожаване на корупцията от идването си на власт през 2012 година

Антикорупционният блян на Си увлече редица видни финансови ръководители в държавни банки.

Миналия месец Уанг Бин, някогашен ръководител на China Life Insurance, беше наказан на пожизнен затвор без подмяна за приемане на 325 милиона юана (44,6 милиона долара) подкупи.

Критиците упрекнаха Си, че употребява обвинявания в корупция като предлог за пречистване на политическите си противници.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР