Лиу Чуанджи, председател на Legend Holdings, компанията майка на Lenovo

...
Лиу Чуанджи, председател на Legend Holdings, компанията майка на Lenovo
Коментари Харесай

Основателят на най-големият доставчик на компютри се оттегля

Лиу Чуанджи, ръководител на Legend Holdings, компанията майка на Lenovo и нейн създател, ще се пенсионира в края на годината. 75-годишният китайски бизнесмен ще бъде почетен ръководител, старши консултант и член на стратегическия комитет към борда на шефовете, написа CGTN.

Начело с Лиу, Legend Holdings придобива бизнеса на IBM с компютри през 2004 година и става най-големия производител в света за този бранш, поддържайки купата години наред.

През 2018 година компанията майка на Lenovo генерира 53,41 милиарда $ доходи, с 13% повече от миналата, като мобилната бизнес група към нея (MBG) става за пръв път печеливша от придобиването на Motorola. Пазарният ѝ дял в международен мащаб доближава 24,9% към 30 юни тази година.
 Основателят на Alibaba Джак Ма подготвял 10 години пенсионирането си
Основателят на Alibaba Джак Ма подготвял 10 години пенсионирането си

Той решил, че би трябвало да напусне компанията щом минат 20 години от началото на неговото ръководство

Относно бъдещите проекти, Лиу споделя, че " сега компанията се управлява от съответен стратегически проект с умел мениджърски екип ", който е създаден от самия него и изпълнителния шеф Джу Линан, който също се пенсионира.

" Тези промени в личния състав на компанията се вършат в съчетания с прагматичните и дългогодишни условия за нейното развиване ", прибавя той. " Радвам се, че станах очевидец на сполучливото осъществяване на проекта. "

Нинг Мин, актуалният изпълнителен шеф, старши вицепрезидент и основен финансов шеф на Legend Holdings, който се причислява към компанията през 1991 година, ще поеме председателския пост, когато Лиу се отдръпна. Междувременно Ли Пенг, старши вицепрезидент и член на компанията от 16 години, ще размени Джу като основен изпълнителен шеф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР