Литвиненко почина след като изненадващо се разболя и бе хоспитализиран

...
Литвиненко почина след като изненадващо се разболя и бе хоспитализиран
Коментари Харесай

ЕСПЧ: Русия е отговорна за убийството на Александър Литвиненко

Литвиненко умря откакто изненадващо се разболя и бе приет в болница при започване на месец ноември 2006 година Издъхна три седмици откакто бе признат в лечебно заведение от радиационно отравяне с редкия и мощно отровен радиоактивен изотоп полоний - 210. Литвиненко е обвързван с ФСБ и обществено упрекна Кремъл за своето отравяне. Това провокира и необятен публичен отзив.

Според Европейски съд по правата на човека покушението е било осъществено от съветските жители Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун. Съдът счита, че има съществени учредения да се смята, че те са работили по разпореждане на съветските управляващи.

Делото в Европейския съд за правата на индивида бе заведено от брачната половинка на Литвиненко, която изиска 3.5 милиона евро като отплата за убийството му. Тя уточни, че убийството на брачна половинка й е било подредено персонално от Владимир Путин. Марина Литвиненко изиска още от съдиите в Страсбург да излязат със мнение по отношение на смисъла на целия модел от изцяло умишлени убийства и опити за покушения, осъществени от съветски сътрудници в цяла Европа и Близкия Изток. Сред изброените офанзиви са отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия през 2018 година в Солсбъри и последвалата гибел на Даун Стърджис.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР