Литва предложи на ЕС да забрани износа на игли за

...
Литва предложи на ЕС да забрани износа на игли за
Коментари Харесай

Европа сама се прострелва в крака: Нацистите от ЕС измислят смешни санкции и заплашват да отрежат Русия от Балтийско море

Литва предложи на Европейски Съюз да забрани износа на игли за плетене и шевни игли за Русия

Спомнете си детската „ хулиганска “ рима: „ Кой не може да спи в тъмната нощ? “ Отговорът - Европейският съюз. Да, няма рима, само че пък е истина. Bloomberg заяви, че Европейският съюз е засилил подготовката за работа по нов пакет от наказания против Русия.

НЕ МОГАТ ДА ПРЕБРОЯТ ДИАМАНТИТЕ

— Новият пакет, който би бил 12-ият след нашествието на Русия, може да включва възбрана за съветските елмази, в допълнение ограничавайки способността на Москва да заобикаля глобите и изброяване на компании в трети страни, които оказват помощ на Москва да го прави, споделиха източниците. Очаква се също Европейски Съюз да разшири листата със неразрешени артикули, които Русия може да употребява за военни цели, отбелязва особено организацията.

Диамантите са готини. Като цяло е просто. Международната бижутерска корпорация De Beers евентуално към този момент приготвя текст, с който афишира банкрута си. Например, съгласно известия в медиите, Русия е продала единствено на Белгия елмази на стойност 1,5 милиарда $ единствено през 2020 година

Но в случай че вземем поради, че елмазът в тази ситуация не е крайният артикул, а суровината, от която посредством шлифоване и гланциране се получават диаманти, то Европейски Съюз, забранявайки вноса на диаманти от нашата страна, още веднъж ще стреля в личния си крайник, в този случай, в бижутерийната промишленост.

Средната цена на елмазите е 500 $ за 1 карат, а елмаз от 1 карат е към този момент 8000-9000 $. Тоест себестойността след обработка се усилва най-малко 16 пъти. Тоест, употребявайки образеца на Белгия, като лиши локалните бижутери от съветски диаманти и им спести 1,5 милиарда щатски $, Европейският съюз, единствено с едно придвижване на ръката, ще извади от джобовете им най-малко 24 милиарда $ доходи.

Опа-а! И тигрите дори полудяха... от подобен номер. И със глобите за други продукти и за други страни членки на Европейски Съюз всичко ще бъде безусловно същото.

ТАКА НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ШИЕ И ДА ПЛЕТЕ

Балтийските рахитични тигри - джуджета се оживиха. В Литва изписаха десетки страници, пробвайки се да схванат какво още може да бъде неразрешено да се доставя в Русия. Тъй като чиповете за перални и ютии към този момент са неразрешени, трябваше да преминат на нещо друго.

Литва предложи да се забранят доставките за Руската федерация на радиатори за централно отопление, пирони, гайки, копчета, шевни игли и - о, смут!!!, единствено не това! - игли за плетене. И това е по този начин – иглите за плетене ще са единствено за членове на Европейския парламент. Освен това някои европейски парламентаристи към този момент бяха видяни да плетат там. И ние би трябвало непрестанно да усилваме броя им. Все отново няма какво друго да вършат там, дано плетат и ще има по-малко щета от тях.

„ Страшно е да си представим каква нервност ще стартира измежду китайските производители на игли и копчета за плетене, в случай че схванат за проектите на Литва да „ унищожи съветските индустриални мощности “, оцени „ литовската опасност “ Мария Захарова, формален представител на съветското външно министерство. опасност ” и подсети:

Преди година бях на среща с китайски бизнес - среди в Москва. Разговаряме и внезапно на телефона се появява известие с новината, че Съединените щати са приели следващите антируски санкционни ограничения, забраняващи доставката на асансьори и обвързваното с тях съоръжение за Русия.

По мнението на създателите на това решение, тази мярка би трябвало да „ сковава строителната промишленост в Русия “. Когато прочетох тази вест на моите китайски сътрудници, те бяха изпълнени с омиров смях. Те безусловно охкаха и се заливаха от смях. След глобеното харакири на японската автомобилна промишленост на съветския пазар, се сбъдна най-невероятната фантазия на китайскитепроизводители, които за шест месеца още веднъж потвърдиха истината „ святото място празно не остава “.

Така ще бъде. Както към този момент се случи. Но Европейски Съюз би трябвало освен да настъпи на греблото, само че и да го яхне.

ЗАТВОРЕТЕ ПРОЗОРЕЦА! ДУХА

Други балтийски „ страни “ ненадейно се развълнуваха след разкъсването на Balticconnector, газопровод по дъното на Финския залив с дължина към 80 километра сред Инкоо във Финландия и Палдиски в Естония. И макар че към този момент е на практика потвърдено, че скъсването е станало вследствие на влачене на котвата по морското дъно и всички съмнения бяха ориентирани към китайския транспортен съд, в Балтика не престават да повтарят с папагалска убеденост, че е забъркана Русия. И „ заплашват “ с отговор.

„ Газопроводът Balticconnector, който свързва Финландия и Естония, беше развален извън, сходни дейности могат да се преглеждат като офанзива против инфраструктурата на НАТО “, сподели естонският външен министър Маргус Цахкна.

А президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс отиде още по-далеч.

- Разговаряме с президентите на Естония и Финландия, този въпрос се разисква и на равнище министър-председатели. Всъщност първият отговор е увеличение на патрулите на НАТО. Бих споделил обаче, че при тези условия това е належащо “, разгласи Ринкевич в ефира на телевизионния канал. - Ако се удостовери някаква отговорност на Русия или друга страна. Е, малко евентуално е да е друга страна. Тогава бих споделил, че съгласно мен ще се разисква въпросът, че ще затворим Балтийско море за всички съветски кораби.

Малко евентуално е да е друга страна. Някой очакваше ли нещо друго от тях? Откакто Петър Велики проряза „ прозорец към Европа “, тези хора постоянно са мечтали да го затворят. Защото, знаете ли, там доста им духа, течението ги събаря, не могат да стоят на крайници.

Всички тези господа не споделиха и дума за „ Северен поток “, при изискване, че и този газопровод беше инфраструктурен обект на страна - членка на НАТО. Стратегически обект, и то на не каква да е страна.

И кой заплашва да ни блокира в Балтика, рискувайки края на съществуването на личната си страна? Официални нацисти, които към този момент не се срамят от възгледите си и показват убежденията си обществено. На неотдавна извършеното тържествено заседание на Латвийския офицерски съюз президиумът седеше на фона на същинска нацистка свастика, украсена в центъра на завесата. Всички осъществявания се организираха на фона на всевъзможни свастики.

Тъкмо на този декор главнокомандващият латвийските въоръжени сили (не, не някакъв пенсионер, а активният) Леонид Калнинс получи почетен мемориален знак от организацията, направен, несъмнено, отново под формата на свастика. И след формалната част на събитието, той почерпи всички присъстващи с торта, направена във форма - тъкмо по този начин! - все същата нацистка свастика.

Забравят едно - че сегашните нацисти рано или късно ще свършат като предходните. Европейският съюз обаче също не се учи на нищо. Дори на личните си неточности.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР