Лицето на Спаси София, общинският съветник Борис Бонев, не иска

...
Лицето на Спаси София, общинският съветник Борис Бонев, не иска
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Борис Бонев се обяви срещу отпадането на глобите при невалидизация

Лицето на " Спаси София ", общинският консултант Борис Бонев, не желае отпадането на санкциите от 3 лева, в случай че столичанин откаже да валидира картата си в градския превоз.

Това разкри в профила си във Facebook ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

" Вчера на съвещание на транспортна комисия, сътрудника Борис Бонев, който е измежду вносителите на новата тарифна политика и се е подписал под предлагането за отпадането на картата за една линия, се е оповестил против концепцията ми за анулация на санкцията при не валидиране на транспортния документ ", заяви шефът на СОС.

Георгиев обаче няма да се откаже от желанието си глобите за постоянните пасажери, които недоволстват дни от началото на нововъведението на 1 януари. За анулацията прикани и омбудсманът Диана Ковачева.

" Въпреки това аз ще внеса предлагането и се надявам на поддръжка от съвета. Не може измененията да се вършат макар жителите, те би трябвало да са за тяхно облекчение и не разбирам за какво се политиканства по тази тематика ", разяснява представителят на ГЕРБ нежеланието на общинския консултант Бонев новите правила за потребление на градския превоз да претърпят корекции.

Той напомни още, че е вдигнал жълт картон на управлението на ЦГМ, " в случай че не трансформират осведомителната си акция, с цел да обяснят по-добре на жителите новите благоприятни условия за тях ".

Преди ден Георгиев се закани след среща с управлението на ЦГМ, че при идващ гаф си отпътуват от постовете. През това време те пък във вторник оповестиха, че и да отпадне санкцията, валидацията ще остане.

По мотив офанзивата на Бонев против управлението на общината, че тя носи отговорността за некачествения ремонт, Георги Георгиев разяснява, че цената на сектора е 204 000 лева, а кметът Йорданка Фандъкова към този момент наложи санкция в размер на 100 000 лева на фирмата-изпълнител.

" Всеки отговорен за безобразното разпореждане на жълтите павета в центъра на София ще бъде осъден. Няма спор по въпроса, че качеството на ремонта е безобразно. Важното, че нито един лев от парите на столичани не е изхарчен за несвършената работа ", акцентира шефът на СОС.

Георгиев осведоми, че за 10 дни от началото на годината в София са засечени 120 автомобила със скорост от над 200 км/ч! Трима извършители са карали с 240 км/ч. " Това е неприемливо и нетърпимо. Затова с народните представители на ГЕРБ-СДС внасяме предложение за опция да се глобяват нарушителите на пътя, засечени и от общинските камери - една моя концепция, която разработихме и ще внесем подготвен законопроект. Успех им искам в пленарна зала - в името на сигурността на жителите! ", разяснява Георги Георгиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР