Лицето и външният ни вид са част от всяка дискусия

...
Лицето и външният ни вид са част от всяка дискусия
Коментари Харесай

Как запушвате порите си без да знаете

Лицето и външният ни тип са част от всяка полемика за хубост. Когато не се грижим за кожата си, или вършим неправилните неща, без да осъзнаваме действието им, можем да навредим на кожата и да предизвикаме дълбоки замърсявания, пъпки и нежелани белези.

Ето по какъв начин сами вредим на кожата си и запушваме порите й без да осъзнаваме.
Преборете черните точки с тези натурални средства
Черните точки са един от най-популярните кожни проблеми, с които се сблъскват най-вече хора със смесена и мазна кожа. Предлагаме ви дом...
Прочети повече
Спането с грим

След празненство или след тежък ден, когато сте толкоз изтощени, че желаете напряко да си легнете – не го правете. Отделете 2-3 мин. за унищожаване на грима си. Не лишава доста време, само че е значима хигиенична стъпка за вашата кожа. Върху лицето на човек живеят милиарди бактерии – баланс сред потребни и неприятни. Когато оставите натрупалите се денем замърсявания, те стават разплодник за неприятните бактерии, запушват порите и предизвикват проблеми.

Почистващо олио за лице – тайната на блестящата кожа през зимата

Пипате лицето

Не пипайте лицето си денем. Ръцете ни пипат разнообразни повърхности и без значение какъв брой постоянно ги мием, то носят милиарди бактерии по повърхността на кожата. Тези бактерии се трансферират върху лицето и предизвикват запушвания, пъпки и зачервявания.

Стискането
Забравете за тези нездравословни привички, тъй като те уголемяват порите на лицето
И сами знаете, че лицето е визитката на всеки човек и ние би трябвало наложително да поставяме грижи за тази част от тялото си. Колкото и кл...
Прочети повече
Не стискайте пъпчиците или черните си точки. Стискането нарушава естествения възстановителен развой на кожата и способността й да се бори с бактериите. Също по този начин разнася инфекцията до прилежащите пори и казусът може да прерасне.

Отделете си ден за себегрижа и направете всичко малко по малко. Първо почистете лицето си добре от грим и измийте щедро с вода. Сипете в купа гореща вода, от която се отделя пара. Наведете се над купата и покрийте главата си забрадка, с цел да създадете парников резултат. Постойте по този начин 5-10 мин., с цел да се отворят порите и тогава можете да почистите със съответните артикули и принадлежности. Затворете порите си със студена вода и хидратиращ крем.

Тези маски за лице ще ви предпазят от студа

Спането на мръсна възглавница

Важно е да сменяте калъфката си най-малко един път седмично, тъй като тя работи като забрадка, попиваща мръсотията от косата и кожата ни.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР