Лицензът за производство ще се отнема, ако се констатира, че

...
Лицензът за производство ще се отнема, ако се констатира, че
Коментари Харесай

Отнемат лиценз, ако мандра влага растителни мазнини в сирене

Лицензът за произвеждане ще се лишава, в случай че се установи, че мандра влага растителни мазнини в сиренето. Това заяви в Горна Оряховица министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, съобщи " 24 часа ".

Санкциите влизат в действие от втората половина на юли месец. Тогава започва действието на новата разпоредба за млечните артикули, осведоми Порожанов.

" Тези дни ще публикуваме в Държавен вестник Наредбата за млечните артикули, с която забраняваме използването на растителни мазнини в производството на сирена, тъй че когато мандрите създават кашкавал, бяло саламурено сирене, кисело мляко, би трябвало да го вършат единствено и само от мляко ", безапелационен е земеделският министър.

Производителите, които не желаят да употребяват единствено млечни артикули попадат в друга група, добави министърът. По думите му тези производители са в група имитиращи артикули и няма да се водят млечен производител.

Месец е даден на производствата да се приспособяват. Порожанов изясни, че желано този интервал да е 4 месеца, само че той не сметнал за належащо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР